‘ÇİNİDE ENDÜSTRİLEŞME ŞART’

733

Kütahya’da Dijitalleşme ve Yaratıcılık Ekosisteminin Geliştirilmesi Projesini CNN Türk’te anlatan Başkan Alim Işık, Kütahya’da 6bin ailenin çinicilikten geçim sağladığını belirterek endüstrileşmenin önemine vurgu yaptı. Başkan Işık, çini tasarım merkezinde tüm çini desenlerinin dijital ortama aktarılacağını belirtti

CNN Türk Kanalına, Kütahya Çinisinin dijital platformda yer almasını sağlayacak proje ile ilgili bilgiler veren Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, proje ile birlikte geleneksel Kütahya çinisinin sanayileşmesinin sağlanacağını ifade etti.

CNN’E ANLATTI

Kütahya’nın ve Kütahya Çinisinin tanıtımı için Kütahya’ya gelen CNN Türk ekibi, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ile görüştü.

Avrupa Birliği tarafından 3,9 milyon Avro hibe bedel ile desteklenen ‘Kütahya’da Dijitalleşme ve Yaratıcılık Ekosisteminin Geliştirilmesi Projesini’ anlatan Başkan Işık, Kütahya’da bu güne kadar çini alanında geliştirilmiş desenlerin dijital ortamda toplanması ve bundan sonra gelen taleplerin çini tasarım merkezinde üretime dönüştürüleceği bir merkez kurulacağını açıkladı.

‘5-6 BİN AİLE GEÇİMİNİ SAĞLIYOR’

Üretilen ürünlerin proje kapsamında kooperatif aracılığıyla pazarlanmasını ön gördüklerini dile getiren Başkan Işık, “Çininin geleneksel motiflerinin üretilmesini sağlayıp, bu geleneksel el sanatlarının sanayileşme imkanını sunacak bir proje. Projemizi, Kütahya gibi bir çini şehrine çığır açacak bir proje olarak görüyoruz. Çünkü 5-6 bin ailemiz geçimini bu sektörden sağlıyor. Yılların bir birikimi var. Geleceğe taşımak içinde mutlaka endüstrileşmesi gerekiyor” dedi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *