EN UFAK BİR DUMAN GÖRÜRSENİZ 112’Yİ ARAYIN

637

Son günlerde Kütahya’da çıkan ar arda yangınların kısa ürede kontrol altına alan Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü’nden vatandaşlara uyarı yapıldı. Rüzgarlı havalarda vatandaşların daha dikkatli olmaları ve en ufak bir duman görülmesi halinde 112 Acil Çağrı Merkezine bildirilmesi istendi

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü özellikle hava sıcaklıklarının arttığı ve yoğun rüzgarın yaşandığı son günlerde orman yangınlarına karşı teyakkuzda.

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü sınırları dahilinde Simav’da  30.03.2022 tarihinde sunta fabrikasında çıkan yangına 1 Arazöz 1 Su İkmal Aracı ile destek verilirken, 31.03.2022 tarihinde Gediz Akdağ Orman İşletme Şefliği sınırlarında çıkan yangında da 4 İlk Müdahale Aracı, 7 Arazöz, 2 Su İkmal Aracı ile müdahale edildi ve 2 itfaiye aracının da takviyesi ile  yangın kısa sürede kontrol altına alındı. Yangında 3 hektar ziraat alanı ve 1 hektar orman alanı yandı. 03.03.2022 Pazar günü Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü sınırlarında bulunan Pelitören Köyünde çıkan ve Simav Kızılcık Köyü sınırlarını tehdit eden orman yangınına da; Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 1 Orman İşletme Müdürü, 4 Orman İşletme Şefi, 41 Yangın İşçisi, 12 Arazöz ve İlk Müdahale Aracı ile 1 İş Makinası ile destek verildi. Yangın kısa sürede kontrol altına alındı.

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri; rüzgarlı havalarda vatandaşların daha dikkatli olmalarını ve en ufak bir duman görülmesi halinde 112 Acil Çağrı Merkezine bildirilmesini istediler.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *