SATILANLARIN YERİ FAZLASIYLA DOLDU

575

Göreve geldiklerinden beri Kütahya’ya 1 milyon 28 bin 439 metrekare yeni arsa kazandırıldığını, 166 bin 381 metrekare arsanın ise satıldığını belirten Başkan Işık, “Kazandırdığımızın yüzde 15’ini müsaade edin de Kütahya’nın ihtiyaçları için kullanmak üzere satalım. Gereksiz spekülasyonlara ihtiyacımız yok” dedi

1 MİLYON 28 BİN 439 METREKARE TESCİLLENDİ

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Belediye Meclis Toplantısında Kütahya Belediyesinin alıp sattığı taşınmazlar hakkında bilgi verildi. 31 Mart 2019 tarihinden geride bıraktığımız yılsonuna kadar Kütahya’ya toplamda 1 milyon 28bin 439 metrekare yeni arsa kazandırıldığı açıklanırken; 2019 yılında 2 taşınmazdan Bin 456 metrekare, 2020 yılında 20 taşınmazdan 100 bin 264 metrekare, 2021 yılında 22 taşınmazdan  64 bin 650 metrekare olmak üzere 166 bin 381 metrekare arsanın satıldığı belirtildi.

Belediye mülküne geçen ve satılan araziler hakkında açıklamada bulunan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “Teşekkürü bir borç bilirim. İlk geldiğimizde Sayın Cumhurbaşkanımızın kararnamesi ile Kütahya’ya hazine arazilerinden Bin 650 dekarlık alanın tahsisi çıkartıldı. Bunun 650 dekarlık kısmını Enne Mahallesi, 508 dekarlık Parmakören’deki villa parselleri olarak planladığımız yeri aldık. Geriye kalan yaklaşık Bin dekarlık yeri de TOKİ araçlığıyla sanayi sitesinin dönüşümüne ayırdık” ifadelerini kullandı.

‘SPEKÜLASYONLARA İHTİYACIMIZ YOK’

3 yılda 1 milyon metrekarenin üzerinde arazinin Kütahya Belediyesi mülkiyetine geçtiğini vurgulayan Başkan Işık, “Bunun 166 bin metrekaresini sattığımızda da kamuoyunda gündem yaratmak isteyenler çıkıyor. Kazandırdığımızın yüzde 15’ini müsaade edin de satalım. Bu sattığımızı da cebimize koymuyoruz bu belediyenin borçları ve ihtiyaçları için kullanıyoruz. Gereksiz spekülasyonlara ihtiyacımız yok” ifadelerini kullandı. Devir aşamaları devam eden araziler ile yakında Kütahya Belediyesine kazandırılan taşınmazınbir buçuk milyon metrekarenin üzerine çıkacağını vurgulayan Işık, arsalar tescil ettiğinde Belediye Meclisi ve Encümeninden çıkacak kararlar ile Kütahya için kullanılacağını belirtti.

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *