SİNEMANIN KALBİ AİZANOİ’DE ATACAK

618

Aizanoi Kısa Film Festivali’nin ikincisi 2-4 Haziran tarihleri arasında yapılacak. Yönetmen, yapımcı ve oyuncuların da katılacağı festivalde, kısa filmler ve belgeseller Ahmet Uluçay Özel Ödülü, En İyi Kısa Film, En İyi Kısa Belgesel, En İyi Animasyon ve En İyi Uluslararası Kısa Film Ödülü olmak üzere 5 kategoride yarışacak

Dünyanın ilk borsası, Anadolu’nun en sağlam Zeus Tapınağı’yla antik dünyanın eşsiz kenti Aizanoi, kısa film festivaline hazırlanıyor.

İlki geçen yıl düzenlenen Aizanoi Kısa Film Festivali’nin ikincisi 2-4 Haziran tarihleri arasında Çavdarhisar Aizanoi Antik Kenti’nde yapılacak. Kütahya Valiliği himayesinde düzenlenen Türkiye’nin ilk antik kent film festivali, geçen yıl büyük beğeni toplamış ve dikkat çekmişti.

Kütahya Valiliği himayesinde; Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Çavdarhisar Kaymakamlığı, Zafer Kalkınma Ajansı, Çavdarhisar Belediyesi ve Film Yapımcıları Birliği (FİYAB) destekleriyle düzenlenecek.

AHMET ULUÇAY ÖZEL ÖDÜLÜ VERİLECEK

Aizanoi Sinema ve Fotoğraf Derneği (ASİFSAD) tarafından, “Kültürel Miras, Çevre Bilinci ve İklim Krizi, Spor ve Sağlık ” temasıyla düzenlenecek festivalde kısa filmler ve belgeseller yarışacak. Festivalde; Ahmet Uluçay Özel Ödülü, En İyi Kısa Film, En İyi Kısa Belgesel, En İyi Animasyon ve En İyi Uluslararası Kısa Film Ödülü olmak üzere 5 kategoride ödül verilecek.

Yönetmen, yapımcı ve oyuncuların da katılacağı kısa film festivali; 2 Haziran Perşembe günü Zeus Tapınağı’nda film gösterimiyle başlayacak. Online gösterimler ve atölye çalışmalarıyla devam edecek olan festival, 4 Haziran’da gala gecesi ve ödül töreniyle sona erecek.

Kısa film başvuruları, www.filmfreeway.com adresinden kabul edilecek. Festivale ilişkin detaylı bilgilere https://aizanoifilmfest.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

KÜTAHYA VALİLİĞİ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *