AİZANOİ ANTİK KENTİ KISA FİLM FESTİVALİ’NE 2 BİN 252 BAŞVURU

773

2- 4 Haziran tarihleri arasında ikinci kez gerçekleştirilecek Aizanoi Antik Kenti Kısa Film Festivali’ne 2 bin 252 başvuru geldi. Festivale gösterilen yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti paylaşan Vali Çelik, “Tarih ve sanat şöleninin bir arada yaşanacağı festival gününü sabırsızlıkla bekliyor, bu heyecanı herkesle paylaşmak istiyoruz” dedi.

Çavdarhisar ilçesinde, Aizanoi Antik Kenti Kısa Film Festivali kapsamında ilki geçen yıl düzenlenen Uluslararası Aizanoi Kısa Film Yarışması’na başvurular sona erdi.

Yarışmaya yurt içi ve dışından 2 bin 252 başvuru geldiğini açıklayan Vali Ali Çelik, “Yoğun ilgiden dolayı mutluluk duyduk. İlgi gösteren, başvuru yapan herkese teşekkür ederiz” dedi.

Aizanoi Antik Kenti’nin yalnızca Çavdarhisar’ın, Kütahya’nın değil tüm insanlığın ortak mirası olduğunun altını çizen Vali Çelik, “Tarih ve sanat şöleninin bir arada yaşanacağı festival gününü sabırsızlıkla bekliyor, bu heyecanı herkesle paylaşmak istiyoruz” dedi.

Festival; Kütahya Valiliği himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Çavdarhisar Kaymakamlığı, Zafer Kalkınma Ajansı, Çavdarhisar Belediyesi ve Film Yapımcıları Birliği (FİYAB) ile Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesinin destekleriyle düzenlenecek.

AHMET ULUÇAY ÖZEL ÖDÜLÜ VERİLECEK

Aizanoi Sinema ve Fotoğraf Derneği (ASİFSAD) tarafından, “Kültürel Miras, Çevre Bilinci ve İklim Krizi, Spor ve Sağlık ” temasıyla düzenlenecek festivalde kısa filmler ve belgeseller yarışacak. Festivalde; Ahmet Uluçay Özel Ödülü, En İyi Kısa Film, En İyi Kısa Belgesel, En İyi Animasyon ve En İyi Uluslararası Kısa Film Ödülü olmak üzere 5 kategoride ödül verilecek.

GALA GECESİ VE ÖDÜL TÖRENİ 4 HAZİRAN’DA

Yönetmen, yapımcı ve oyuncuların da katılacağı kısa film festivali; 2 Haziran Perşembe günü Zeus Tapınağı’nda film gösterimiyle başlayacak. Online gösterimler ve atölye çalışmalarıyla devam edecek olan festival, 4 Haziran’da gala gecesi ve ödül töreniyle sona erecek.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *