ULUSLARARASI FESTİVALE KÜSAD’DAN KATILIM

528

DPÜ’nün daveti üzerine Uluslararası Çizgi Film ve Animasyon Festivaline katılan 10 sanatçı ve 2 yönetici ile katılan KÜSAD, geleneksel Türk el sanatları ve kültür değerlerinin tanıtımına katkı verdi

Kütahya Kültür ve Sanat Derneği (KÜSAD) Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen Uluslararası Çizgi Film ve Animasyon Festivaline katılan tek sivil toplum kuruluşu olarak yerini aldı.

Üç gün süren festivalde seminer, konferans atölye çalışmaları söyleşilerde İspanya, Fransa ve İtalya’dan on dört uzman ve akademisyenin yanı sıra 28 yabancı ülkelerden gelen öğrenci etkinliğe katıldı.

TANITIMA KATKI

DPÜ tarafından festivale davet edilen KÜSAD 10 sanatçı ve 2 yönetici ile KÜSAD çatısı altında üretilen eserlerden örnekler sergiledi. Sanat alanında konuklarla söyleşiler ve workshop gösterilerinde bulunan KÜSAD geleneksel Türk el sanatları ve kültür değerlerinin tanıtımına katkı verdi.

Uluslararası Çizgi Film ve Animasyon Festivaline KÜSAD’dan Hattat  Ahmet Türk Hoca, Çini Sanatçısı Arif Dönmez, Keçe Sanatcısı Suna Ulucan, Kalemişi Sanatçısı Sibel Temelkıran, Takı Tasarım Sanatçısı Ümmühan Oruç, Çini Çark Sanatçısı Mehmet Hüseyin Karaca, Teship Sanatçısı Zeynep Öden, Bez Bebek Sanatçısı Şaziye İlgün, Sgrofitto sanatçısı Betül Erpolat ile Geleneksel El Sanatları Sanatçısı Ayşe Kaçan’ın katılımı ile gerçekleşti.

Davet üzerine katıldıkları festival hakkında konuşan KÜSAD Başkanı Bayram Yıldız, “Uluslararası çok etkin bir festival oldu üniversitemizin daveti üzerine bu festivale katıldık. Başta Sayın Rektörümüz Prof Dr. Kazım Uysal a ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Levent Mercin e sonsuz teşekkürler ediyoruz.” Dedi.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *