EBU CEHİL KİTALAR DOLAŞIYOR!

287

İslâm’a ve Kur’ân-ı Kerîm’e yönelik gerçekleştirilen menfur saldırıyı lanetleyen İYİ Parti Kütahya İl Başkanı Nurhan Sunel, “Türkiye, NATO’ya üyelik talebinde bulunan İsveç’in bu talebine onay vermeyerek Türk milletinin duygularına tercüman olmalı ve İslâm düşmanlarına gereken dersi vermelidir.” Dedi.

Kütahya İYİ Parti İl Başkanlığı, İslâm’a ve Kur’ân-ı Kerîm’e yönelik menfur saldırıları kınayan basın açıklamasında bulundu.

‘GÜN GELECEK HESAP SORULACAK’

Basın açıklamasında ilk olarak Merhum Sinan Ateş ‘i anarak başlayan İYİ Parti Kütahya İl Başkanı Nurhan Sunel, “Sinan Ateş Başkanı, Sinan Hocayı, Evlat Sinan’ı, Gardaş Sinan’ı, Baba Sinan’ı, Eş Sinan’ı puşt pususuyla vuranın, vurduranın, bilip susanın, saklayanın, taşıyanın, sakınanın, kaçıranın, savsaklayanın Allah belasını versin. Gün gelecek bu ülkenin ve milletin adaleti hesap soracak.” Dedi.

Arif Nihat Asya’nın “Yeryüzünde, riya, inkâr, hıyanet, Altın devrini yaşıyor. Diller, sayfalar, satırlar “Ebu Leheb öldü” diyorlar. Ebu Leheb ölmedi, yâ Muhammed; Ebu Cehil, kıtalar dolaşıyor!” dizelerini hatırlatan Sunel, Ebu Cehillerin kıtalar dolaştığı bir dünyada yaşadığımı vurguladı.

‘AŞAĞILIK BİR EYLEM’

İsveç’in başkenti Stockholm’de, Türkiye Büyükelçiliği önünde, İslâm’a ve Kur’ân-ı Kerîm’e yönelik menfur bir saldırı gerçekleştiğine değinen Sunel, “Rasmus Paludan isimli bir provokatör, İsveç polisinin koruması altında Kur’an-ı Kerîm’i yakarak alçakça bir eylem gerçekleştirdi.  Bu olay ülkemiz başta olmak üzere 2 milyara yakın İslâm dünyasında büyük bir infiale neden oldu. Olay duyulur duyulmaz, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bu aşağılık eylemin fikir özgürlüğü olarak gösterilemeyeceğini, İsveç’te yaşayan İYİ Parti gönüllülerinin harekete geçtiğini, bu olayı gerçekleştiren Rasmus Paludan ve yanındakiler ile eyleme izin veren İsveç hükümeti hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde dava açacaklarını ifade ettiler. Aynı bilgiler, partimizin basın sözcüsü Sayın Prof. Dr. Kürşad Zorlu tarafından da kamuoyuyla paylaşıldı” İfadelerini kullandı.

‘BU BİR NEFRET SUÇUDUR’

İYİ Parti Kütahya teşkilatları olarak Kur’ân-ı Kerîm’in bizim en kutsal değerimiz olduğunu ifade eden Sunel, “Ona yapılan saldırıyı en güçlü şekilde lanetliyoruz. Nefret söylemini ve şiddeti körükleyen bu tür eylemlerin düşünce ve inanç özgürlüğü ile hiçbir ilgisi yoktur. Ayrıca insan haklarına ve temel özgürlüklere ait değerlerle de bağdaştığı söylenemez. Rasmus Paludan ve yanındakiler ayrımcılığa dayanan bir nefret suçu işlemişlerdir. İsveç hükümeti ise bu olayın gerçekleşmesine izin verdiği için bu nefret suçuna ortak olmuştur.  Temennimiz odur ki; Türkiye, NATO’ya üyelik talebinde bulunan İsveç’in bu talebine onay vermeyerek Türk milletinin duygularına tercüman olmalı ve İslâm düşmanlarına gereken dersi vermelidir.” Şeklinde konuştu.

‘TÜRK MİLLETİ BU GÜCE SAHİPTİR’

Bu aşağılık eylemin Türkiye Büyükelçiliğinin önünde gerçekleştirilmiş olmasının mânidar olduğunu altınız çizen Sunel şu ifadeleri kullandı: “Türk milleti tarih boyunca, İslâm’ı tebliğ noktasında öncü olmuş, İlâ-yı Kelimetullah adını verdiği bu yüce ülkü uğruna kanını ve canını sebil etmiştir. Bugün de İslâm dünyasının en güçlü ülkesi ve mazlum milletlerin umudu olarak mukaddes değerlerine yönelik bu tür menfur saldırıları göğüsleyecek güç ve kudrete sahiptir. Sonuç olarak; Cenâb-ı Allah, Hicr sûresinin 9. âyet-i kerîmesinde buyuruyor ki; “Şüphesiz Kur’ân’ı biz indirdik ve elbette onu yine biz koruyacağız. İYİ Partililer olarak bizler de inanıyoruz ki; Yüce Allah’ın koruduğuna hiçbir beşer, hiçbir şey yapamaz. Bu olay, bizim kutsal kitabımıza duyduğumuz saygıyı azaltmayacak, bilakis çoğaltacak; ona olan bağlılığımızı zayıflatmayacak bilakis kuvvetlendirecektir. Kur’an’ın nuru, kıyamete kadar insanlığın yolunu aydınlatmaya devam edecektir.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *