ÜNİVERSİTELER İÇİN VAKİT GELDİ

647

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, “Batı Anadolu’nun en güzel şehirlerinden biri” diye bahsettiği Kütahya’da önemli açıklamalarda bulundu. Özvar, 2022-2023 yeni akademik yılında pandemiden bağımsız bir şekilde yüz yüze eğitim öğretime başlayacağız.” dedi

ADIM Üniversiteleri toplantısı için Kütahya’da bulunan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, DPÜ Rektörü Kazım Uysal ve Vali Ali Çelik’i ziyaret etti.

Rektörlük makamındaki toplantıya Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler, Rektör Prof. Dr. Kâzım Uysal, ADIM Üniversiteleri rektörleri ve rektör vekilleri, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Muammer Gavas, Prof. Dr. Hasan Göçmez ve Prof. Dr. Şahmurat Arık da katıldı. Toplantıda YÖK’ün yükseköğretim politikaları üzerine görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantıda ilk sözü alan Prof. Dr. Kâzım Uysal, Prof. Dr. Özvar, DPÜ’de yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Rektörlük Toplantı Salonu’nda senato üyeleriyle de bir araya gelen Prof. Dr. Özvar üniversitelerin ve akademisyenlerin şehirlere sunduğu katkılar üzerine yürütülen bilimsel çalışmaları yakından takip ettiğini kaydederek senato üyelerinin üniversitelerin şehirlere sunduğu katkılara öncülük ettiğini belirtti.

Kütahya’da önemli açıklamalarda bulunan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, üniversitelerde artık yüz yüze eğitime geçileceğini belirtti.

Online veya dijital eğitim öğretim imkanlarından da istifade etmeye devam edeceklerini ifade eden Özvar, “2022-2023 yeni akademik yılına yaklaşıyoruz. Yeni döneme eğer sağlık koşullarında herhangi bir değişme olmazsa, inşallah eskisi gibi, salgından ari, pandemiden bağımsız bir şekilde yeni akademik yıl açılışına kavuşacağız. Üniversiteler olarak akademik yıl başlamadan önce gerek üniversiteler gerekse YÖK olarak bu konuda tedbirler almaya başladı. YÖK olarak, değerli rektörlerimizle birlikte yeni akademik yılda artık, yüz yüze eğitime geçmenin vaktinin geldiğini duyurmak isterim. Önümüzdeki dönemden itibaren inşallah, yüz yüze eğitim son içinde bulunduğumuz dönemde olduğu gibi yüz yüze ile eğitim öğretime başlayacağız.” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Erol Özvar, Vali Ali Çelik’e nezaket ziyaretinde bulundu. Şeref defterini imzaladıktan sonra Valilik makamına geçen Özvar’a Kütahya’nın tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri hakkında bilgiler verdi. Batı Anadolu’nun en güzel şehirlerinden birinde olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Özvar, misafirperverliği için Vali Çelik’e teşekkür etti.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *