VELİLERİN CEBİ ÇOK DAHA FAZLA YANACAK

517

Okul zilinin çalmasına sayılı günler kala okul alışverişinin tüm kalemlerinde fiyat artışı yaşandığını ifade eden sektör temsilcileri, aynı zamanda zincir marketlerin piyasaya sunduğu kalitesiz üründen dertli. Okul çantasını doldurmak ise geçen seneden çok daha pahalıya patlıyor

Okulların tüm kademe sınıflar için açılmasına sayılı günler kala Kütahya’da velileri okul alışverişi telaşı sardı. Okul sezonunun açılmasıyla hareketliliğin başladığını belirten Tekin Kırtasiye İşletme Sahibi Bahadır Tekin, “Enflasyon birçok kalemdeki gibi kırtasiyede de kendini gösterdi. Fiyatlar geçen seneye oranla arttı.” Dedi. Tekin, 40 yaprak büyük boy defterlerin 25 TL, boyaların 65-100 TL arasında, kurşun kalemlerin 5 TL’den başlıyor 15 TL ye kadar satışa sunulduğunu ifade etti.

‘BİZİM ÜRÜNLERİMİZ DAHA KALİTELİ’

Her Eylül’de okul ürünleri getiren zincir marketlerden daha kaliteli ürünler sattıklarını ifade eden Tekin, “Kırtasiye kırtasiyeden alınır. Onlar bizim kadar kaliteli ürün satmıyor. Aynı zamanda biz daha uygunuz ama insanda yıllardır alışılagelmiş bir “zincir marketlerin broşürlerinden görerek aldığım daha ucuz” algısı var, kıramıyoruz maalesef.” Dedi. Sendikalar ile anlaşmaları olduğunu, kredi kartına yüzde 25, nakitte yüzde 30 indirimler yaptıklarını dile getiren Tekin, bu sayede kırtasiyelerdeki fiyatların zincir marketlerden daha uyguna geldiğini belirtti.

‘PİYASAYI MANİPÜLE EDİYORLAR’

Okul çantalarının şu an ortalama fiyattan satıldığını ifade eden Koza Çanta İşletmecisi Veysel Eğret, “Normalde şu an kaliteli bir çantanın 700 TL olması gerekiyor. Bizde 500 TL eski sezon ile yeni sezonu karıştırdığımız için bizde fiyatlar bütçe dostu.” İfadelerini kullandı. Zincir Marketlerin ucuza, maliyeti fiyatına ama çok az sayıda mal getirdiğini ifade eden Eğret, “Bu da piyasayı manipüle etmelerine sebep oluyor. Ancak biz kaliteli ürün satıyoruz. Şu an zaten piyasada Çin malı ürün yok. Bu yüzden hepsi kaliteli diyebiliriz. Zaten çantada işçilik kendisini belli eder.” Şeklinde konuştu.

‘FİYATLARDA BÜYÜK ARTIŞ VAR’

Geçen seneye göre fiyatlarda büyük bir artış var olduğunu ifade eden HGS Giyim İşletme Sahibi Hakan Dayanç, Geçen sene 150-165 TL’ye sattığımız okul pantolonları 275 TL oldu.” dedi. Kütahya’da okul kıyafeti satan üç firmadan biri olduklarına değinen Dayanç, kaliteli okul kıyafeti seçmenin püf noktalarına da değindi. “Zaten ürün dokunduğunuzda çoğunlukla kendisi gösteriyor. Bazı ürünler ise gözle dahi anlaşılıyor, parıl parıl parlıyor naylon olduğu dokunmadan anlaşılıyor. Daha çok kadınlar kumaş bilgisine sahip oldukları için bunun tespitini yapabiliyor.”  Şeklinde konuşan Dayanç, kaliteli ürünün değerlendirmesini müşterinin kendisi yapması gerektiğine okul çağında çocuğu olan velilerin en büyük sıkıntısının ise artan fiyatlar olduğuna değindi.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *