15 SAATİN SONUNDA DERİN BİR NEFES

476

Emet’te dün akşam saatlerinde çıkan orman yangını 15 saat sonra kontrol altına alındı. Yaklaşık 200 hektarlık ormanlık alanda etkili olan yangın tüm Kütahya’nın ciğerini yaktı

Emet’e Küreci köyü Kırandere mevkiinden Pazar akşamı alevler yükseldi. Bölgeye ilk olarak 2 helikopter ve çok sayıda arazöz ve söndürme ekipleri sevk edildi. Geniş bir alanda etkili olan yangının müdahalesine vatandaşlar da yardım etti.

Gecenin ilerleyen saatlerinde orman yangının büyümesi sonucu; Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yangına 29 arazöz, 8 su ikmal aracı, 6 dozer, 3 greyder, 8 itfaiye aracıyla ile müdahale edildiğini duyurdu.

GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTERLER KATILDI

Saat 20.30 itibariyle gece görüşlü helikopterlerle ve karadan söndürme çalışmalarının devam ettiği yangın alanından açıklamada bulunan Emet Belediye Başkanı Hüseyin Doğan, “Ciğerlerimiz yanıyor, üzüntümüzün tarifi yok.” dedi. Kütahya Orman Bölge Müdürü Birol Dündar, yangın söndürme çalışmalarına gece boyunca devam ettiğini ifade etti.

Orman yangınına müdahale sürerken, 97 kişinin yaşadığı 45 haneli Küreci köyü ve çevresinde bulunan yayla evleri tedbir amaçlı boşaltıldı. Vatandaşlar, geceyi araçlarının içerisinde geçirdi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Kütahya’nın Emet ilçesinde çıkan orman yangını söndürme faaliyetlerine destek olmak için ekiplerini sevk etti.

Pazartesi sabahı Vali Ali Çelik; AFAD’ın koordinasyonunda, Orman Genel Müdürlüğü, diğer kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının da desteğiyle yangın söndürme çalışmalarının 24 saate varmadan başarılı bir şekilde tamamlandığını söyledi.

‘YENİDEN YEŞİLLENDİRECEĞİZ’

Yaklaşık 270 hektar alanda etkili olan yangının çıkış nedeninin araştırıldığını aktaran Vali Çelik, “En kısa zamanda bütün bu alanı tekrar yeşillendireceğiz” dedi.

Yangının ilk anından itibaren devletin tüm imkanlarıyla seferber olunduğunu belirten Vali Ali Çelik, “Orman teşkilatımıza, AFAD’a, Devletimizin tüm kurumlarına, milletvekillerimize, mücadelemize destek veren tüm vatandaşlarımıza, STK’lara, gönüllülere yürekten teşekkür ediyorum. Rabbim, ülkemizi ve milletimizi tüm afetlerden korusun” dedi.

Yangının ilk başladığı dakikalardan itibaren, Kütahya Valisi Ali Çelik, Kütahya Milletvekilleri İshak Gazel, Ahmet Erbaş koordinasyon çalışmalarında yer aldı. FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *