‘BÜYÜK BİR BÜYÜME TRENDİ BİZE DOĞRU YAKLAŞIYOR’

479

Kütahya’nın yakın bir dönemde kendini bir büyüme trendi içinde bulacağını ifade eden AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, Zafer OSB’de en az 16 bin çalışana ihtiyaç duyulacağını belirtti. Önsay, “Biz gelmekte olanı göremiyoruz, Kütahya’nın geleceğe hazır olması lazım.” Dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay basın mensuplarıyla bir araya gelerek önemli açıklamalarda bulundu.

‘EN AZ 16 BİN İŞÇİ ARANACAK’

Kütahya’nın şu an faaliyette olan organize sanayi bölgelerinde 4 bin 500 işçiye ihtiyaç duyulduğunu belirten Mustafa Önsay, “Şu an tüm firmalar İşçi bulamıyorlar. Vatandaşlar bu tip yerleri tercih etmiyor başka iş istiyorlar.” Dedi. Önsay, OSB’lerin yapımı ile Kütahya’da büyük gelişmeler sağlansa da şehrin  henüz kendi kendini döndürülebilecek yere gelmediğine değindi.

Zafer OSB’de en düşük şartlarda 16 bin çalışana ihtiyaç duyulacağını açıklayan Önsay, “16 bin çalışan 50 -60 bin nüfus yapar. Bu Kütahya’nın bir yere doğru gittiğini gösteriyor. O dönem geldiğinde göreceğiz ki şehir bir an da hem nüfus hem de büyüklük olarak sıçrayacak. Daha önce Bursa’da Sakarya’da bunun örnekleri yaşandı. Kütahya buraya doğru gidiyor. Biz Kütahya’ya küçülüyor diye bakmaktan gelmekte olanı göremiyoruz.” İfadelerini kullandı.

‘KÜTAHYA’NIN EVLADI NEREDE OLACAK?’

Kütahya’nın kendine doğru yaklaşan büyüme trendine hazır yakalanmasının önemine vurgu yapan Önsay, “Altıntaş yolu üzerinde havalimanı bağlantısını hep birlikte gündeme getirmemiz lazım. Kütahya bir yere doğru gidecek bu gidişte Kütahya’nın kendi evlatları nerede yer alacak?” dedi. İş imkanının göç getirmesinin kaçınılmaz olduğunu belirten Önsay, “Kütahya’nın buna hazırlığı yok, ufacık şeyleri tartışıyoruz. Bakışımızı oraya yönlendirmemiz lazım. Her birimizin her anlamda hazır olması lazım. Bilhassa gençlerin bakışını değiştirmemiz lazım.

‘KÜTAHYA’DA AK PARTİ ADINA PROBLEM YOK’

Önsay, Dünyada meydana gelen ekonomik sallantının etkisinin Türkiye’de bulunduğunu belirtti. Kütahya ve Türk insanının AK Parti iktidarı ve Recep Tayyip Erdoğan’ın bu ülke için ortaya koyduğunu vizyon ve misyondan umutlu olduğunu ifade eden Önsay, “Sanıldığı gibi toplum nazarında herhangi bir güven eksikliği ya da bir problem yoktur. Kütahya halkı bilmelidir ki 2023 seçimlerinde Kütahya’da AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan adına bir problem yoktur. Kütahya’nın her noktasında toplumun yararına her şey için mücadele etmekten dakika geri durmayacağız.” Şeklinde konuştu.

Kütahya’daki Şehir Hastanesi yapım işini üstlenen firmanın Türkiye’nin bu alanda en iyi firması olduğuna değinen Ösay, geçen haftalardaki kredi girişimleri ile kolaylıkların sağlandığını yıl sonuna kadar inşaatın bitimi, seçimden önce hasta bakımı için sözün verildiğini ifade etti. AK Parti iktidarının en önemli hizmetlerinden birinin Kütahya’da sağlık hizmetlerini üst noktaya taşımak olduğunu belirten Önsay, “Hastane inşaatı başladıktan sonra mevcut hastanedeki bazı çalışmalara ara verildi. “Nasılsa yenisi yapılıyor iyileştirmelere gerek yok” diye düşünüldüğü için bugün bazı eksikler var. Hiçbir yerde olmayan cihazlar şu an devlet hastanesinde var. Problem şu ki orada hizmet eden insan unsurunun varlığında biz gerekli gelişmeyi sağlayamıyoruz.  Cihazı çalıştıracak insan gücüdür” dedi.

ÖNSAY ÇİNİGAZ’A SÜRE VERDİ

Son 45 gün içinde Çinigaz ile birçok girişimde bulunduklarını belirten Önsay, “Kartlı sayaç uygulaması en büyük problemimiz. İki tip sayaç baştan hataymış çünkü Doğalgaz depolanan bir şey değil. Bu firma da borusundan bu gaz girdiği andaki fiyatı ödüyor. Bunu ilerde ne olacağı belli olmayan bir fiyata satmak aslında mantıken yanlış ve hukuka da aykırı. Şu anda normal sayaca geçiş yapılıyor. Vatandaştan depozito parası isteniyor değişim için insanlar bunu sayaç parası sanıyor.” Dedi. 2008 yılından bu yana Recep Tayyip Erdoğan tarafından bu şehre getirilmiş olan doğalgazın 2020 yılından itibaren AK Parti aleyhine kullanılmasına firmanın sebep olduğunu ifade eden Önsay, şu ifadeleri kullandı: “Şu anda Türkiye’nin her yerinde insanlar dua ederken Kütahya’da bunu şikayet konusu haline getirten Çinigaz firmasıdır. Tek bir ödeme noktasına insanları kar altında bekleten bu şirketin zihniyetidir. Mutlaka kendilerini gözden geçirmeleri gerek.  Bizim iyi niyetimizden ötürü firmanın yaptıkları bizim üzerimizden okunuyor. Hem Recep Tayyip Erdoğan’ın getirdiği doğalgazdan ötürü para kazanacaksın hem de o hizmeti öyle bir vereceksin ki insanları onun aleyhine kışkırtacaksın. Bunu yapmaya kimsenin hakkı yoktur. Kütahya halkı bunu bilmediği, için bize yükleniyor. Toplum tarafından bu sorunu çözemeyen bir iktidar olarak görünüyoruz. Mesele Cumhurbaşkanımız buraya geldiğinde de gündeme gelecek o güne kadar vakti var. Bu meseleyi çözmesini bekliyoruz.”

‘KIRGINLIKLAR OLDUĞUNUN FARKINDAYIZ’

Seçim anketlerini de değerlendiren Önsay, “İnsanların anketlerde görüş bildirmesi ile seçim davranışları farklı olabilir. Anket sonuçları buna rağmen de bir ölçü olabilir. Bunlar şehir merkezinde yapılmıştır kırsal kesim ilçe eklenmemiştir. Ben anket sonuçlarını arkadaşlara anlatmaktan zevk duyuyorum. Sıkı tutmamız çok çalışmamız lazım diye düşünüyoruz.” Dedi. İnsanların günün şartları ile bazı kırgınlıkları, kızgınlıkları olduğunun bir takım arayışlar içinde olduklarının farkında olduklarını dile getiren Önsay, İnsanların umuda oy verdiğini, umudun adresinin AK Parti olduğunu insanlara bir kez daha anlatmaları gerektiğinin altını çizdi.

Kütahya’nın içinde trafik sorununun sadece çevre yolu ile çözülemeyeceğine dikkat çeken Önsay, “Bence bir takım sıkıntılı yerlere battı çıktılar yapmamız geçişlerde kolaylık sağlanması lazım. Biz yoğunluğu zaten İstanbul Antalya yolunda bayramlarda yaşıyoruz şehir için problemimiz çok yok.” Dedi. Kütahya Antalya YHT hattında ÇED raporunun hazırlandığını açıklayan Önsay, Kütahya’dan geçecek hızlı trenin Kütahya’ya ne kadar faydalı olacağının ise soru işaretleriyle dolu olduğunu vurguladı.  

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *