DPÜ KARANDA İHA SAMSUN YOLCUSU

529

TEKNOFEST Uluslararası Serbest Görev İHA Yarışması’nda şampiyon olan DPÜ KARANDA İHA Takımının Samsun’da gerçekleşecek olan TEKNOFEST 2022’de yer almaya hak kazandığını belirten DPÜ Rektörü Kazım Uysal, “TEKNOFEST konusunda oldukça tecrübeli, yüksek motivasyon sahibi bir üniversiteyiz” dedi

DPÜ KARANDA İHA Takımının Kütahya’da düzenlenen TEKNOFEST Uluslararası Serbest Görev İHA Yarışması’nda şampiyon olmasının ardından Rektör Kazım Uysal ve TEKNOFEST Takımlarından sorumlu olan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Göçmez, takımı tebrik etti.

KARANDA’nın elde ettiği başarıdan büyük mutluluk duyduklarını belirten TEKNOFEST Takımlarından sorumlu olan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Göçmez, “DPÜ KARANDA İHA’nın bu başarısı iki yılı aşan bir emeğin sonucu. Kütahya’nın ev sahipliğindeki Serbest Görev Yarışları’nda da ilk günden bu yana büyük bir takım çalışması gösterdiler. Takım kaptanları nezdinde öğrencilerimizi ve danışmanları Soydan Hocamızı tebrik ediyorum.” Dedi.

‘TEKNOFEST’TE ÇOK TECRÜBELİYİZ’

Elde edilen başarının Dumlupınar Zaferi’nin 100. yıl dönümüne denk gelmesinin bu başarıya ayrı bir anlam kattığını belirten Rektör Prof. Dr. Kâzım Uysal ise düşüncelerini şöyle ifade etti:

“TEKNOFEST konusunda oldukça tecrübeli, yüksek motivasyon sahibi bir üniversiteyiz ve aldığımız iyi dereceler ile mükafatlandırıldığımız için gururluyuz. Çeşitli alanlarda teknoloji yarışmaları ihtiva eden ve birçok kategoride ülkemizin birçok şehrinde gerçekleştirilen TEKNOFEST’in Büyük Zafer’in 100. Yılı sebebiyle Zafer bölgemizin kalbinde gerçekleşen ayağında, takımımızın başarısına şahit olmanın sevinicini yaşıyoruz. DPÜ olarak hem 30. kuruluş yıldönümünü geçirdiğimiz bu yılda 30’dan fazla takımla yer almak için çıktığımız TEKNOFEST Karadeniz 2022 yolunda hem öğrencilerimizin dereceleri hem de ilk kez akademik paydaş olarak yer alacağız.”

KARANDA İHA, bu yarışmada büyük bir başarıya imza atarak Samsun’da gerçekleşecek olan TEKNOFEST 2022’de yer almaya hak kazandı. Danışmanlığını Mühendislik Fakültesi’nin Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Soydan Serttaş’ın, kaptanlığın ise Makine Mühendisliği öğrencimiz Ömer Melih Sevici’nin yaptığı ve Bilgisayar, Elektrik-Elektronik, Makine bölümünden öğrencilerimiz Kemal Metin, Ahmet Aziz Metin, Ahmet Kaan Beyaz, Eyüp Çilkaya, Hazal Esin Dündar ve Sefa İyik’in takım üyesi olarak görev yaptığı KARANDA, iki yılı aşkın süredir yürüttüğü çalışmalarının karşılığını 2022 TEKNOFEST Uluslararası Serbest Görev İHA Yarışması Vtol araç tipi tasarımları ile birinciliğe ulaşarak almış oldu.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *