ERBAŞ’TAN KÜTAHYA TRAFİĞİNE URFA MODELİ ÇÖZÜM

670

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nu ziyaret ederek “Urfa Modeli” olarak bilinen kavşağın şehrin girişine yapılmasını talep etti.

‘2023’E KADAR YAPILSIN’

Milletvekili Ahmet Erbaş, Sera AVM karşısı, Çiniciler Çarşısı ve Tavşanlı tarafından gelen yola Karayollarında “Urfa Modeli” olarak bilinen modelin genişletilerek şehrin girişine yapılmasını talep ederek, 2023 yılına kadar yapılması için destek istedi.

Ahmet Erbaş, “Ulaştırma Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu’nu ziyaret ederek Sera AVM karşısı, Çiniciler Çarşısı ve Tavşanlı tarafından gelen yola Karayollarında “Urfa Modeli” olarak bilinen modelin genişletilerek şehrin girişine yapılmasını talep ettik, 2023 yılına kadar yapılması için destek istedik.” açıklamasında bulundu.

‘ŞEHRİN GİRİŞİNDE TRAFİĞİ RAHATLATIR’

Erbaş, “Karayollarında “Urfa Modeli” olarak bilinen hayata geçirilmiş örnek gösterilen bir proje uygulaması var. Ekibimizle ve şehir planlamacılarla görüşmelerimizde şehrin girişi için trafiği rahatlatacak en doğru proje üzerinde yoğunlaşırken gerekli araştırmalarda ve görüşmelerde bulunduk. Bu bahsettiğimiz Urfa modelinin genişletilerek şehrimizin girişinde uygulanabilir olduğu konusunda çalışmalarımızı tamamladık. Daha sonra çalışmamızı Sayın Bakanımız Adil Karaismailoğlu’na ilettik.” dedi.

‘KAZALARIN ÖNÜNE GEÇER’

Urfa Modeli konusunda bilgilendirmede bulunan Erbaş, “Bu modelde direkt alttan geçiş ve köprülü kavşak bulunuyor. Proje uygulandığı takdirde; Sera AVM karşısı, Çiniciler Çarşısı ve Tavşanlı yolunun bulunduğu ortak bölgeye bir direkt alt yol ve köprülü kavşak yapılması halinde bu model daha da genişletilerek hem trafik kazalarının önüne geçilecek, hem de trafik büyük ölçüde rahatlayacak.” İfadesinde bulundu.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *