ŞİMŞEK 33 YIL SONRA GALİBİYETLE BAŞLADI

267

Belediye Kütahyaspor, deplasmanda Darıca Gençlerbirliği’ni mağlup ederek 33 yıl sonra profesyonel liglerde ilk maçını kazanmayı başardı. 3 puanla başlayan Belediye Kütahyaspor’da özellikle savunma bölgesi güven verdi.

Belediye Kütahyaspor, 2023-2024 sezonunun ilk maçında Darıca Gençlerbirliği ile karşı karşıya geldi. Darıca ilçe stadında oynanan maçı 50’ye yakın Kütahyaspor taraftarı da izlerken maç büyük bir heyecana sahne oldu.

Belediye Kütahyaspor sahaya kalede Serkan Demirkol, Defansta Samet Cantürk, Doğucan Kılıç, İsmet Benli ve Eyüp Korkmaz, orta sahada Arda Keser, Yekta Sönmez, Bilal Şeflek, kanatlarda M.Burak Teşdemir ve Halil İbrahim Pekşen ve ileri uçta Onur Civelek ile çıktı.

Darıca Gençlerbirliği ise Volkan Mert Korkmaz, Osman Bodur, Ali Ateş, Bahadır Abdülkadir Yağız, Fatih Şerifoğlu, Mert Ilıman, Yunus Emre Karaman, Furkan Birdal, Emirhan Tak, Emre Nasuh, Batuhan Özduran ile Kütahyaspor karşısına çıktı. 

Belediye Kütahyaspor’un sezon öncesi anlaşma sağladığı ancak kısa bir süre sonra yollarını ayırdığı Fatih Şerifoğlu’da forma giydi.

İLK YARIDA İKİ TAKIMDA FIRSATLAR YAKALADI

Belediye Kütahyaspor sezonun ilk maçının ilk dakikalarında daha atak oyun sergileyen taraf oldu. Rakip sahada daha fazla topla oynayan Belediye Kütahyaspor Eyüp Poyraz ile net bir fırsattan yararlanamadı. Maçın 25’inci dakikasından itibaren Darıca ekibi Kütahayspor kalesine daha fazla gelmeye başlarken duran toplarla etkili olmaya çalışsalar da defans buna izin vermedi. Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 eşitlikle tamamlandı.

İKİNCİ YARIDA BEKLENEN GOL GELDİ

Karşılaşmanın ikinci yarısına değişiklikle başlayan Belediye Kütahyaspor’da iki isim oyuna dahil oldu. Onur Civelek oyundan çıkarken yerine Haktan Çakır, Yekta Sönmez’in yerine ise Yunus Özdemir girerken Belediye Kütahyaspor’da iyi bir performans gösteren Bilal Şeflek rakip defansı zorlamaya devam etti. Karşılaşmanın 53’üncü dakikasında Bilal Şeflek’in güzel pasında Halil İbrahim Pekşen çaprazdan sert bir vuruşla ağlara gönderdi ve Belediye Kütahyaspor 1-0 öne geçti. Golden sonrada iyi bir oyun ortaya koyan Belediye Kütahyaspor son dakikalarda kalesinde tehlikeli anlar yaşasa da sonuç değişmedi ve Belediye Kütahyaspor maçı 1-0 kazanmayı başardı.

DUMLUPINAR STADINDA SAHAYA ÇIKACAK

Belediye Kütahyaspor önümüzde ki hafta Dumlupınar stadından sezonun ilk maçına çıkacak. Kütahyaspor’un rakibi ise Kuşadasıspor olacak. Kuşadası sezonun ilk maçında Konya ekibi karşısında sahasında 1-0 kazanmayı başardı. İSMAİL GÜL




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *