DPÜ ECDADA SAHİP ÇIKIYOR

470

Büyük Zaferin 100. Yılında şehitlikleri, Zafer’in kazanıldığı bölgelere giden öğrenciler, DPÜ tarafından ödüllendirildi. Törende konuşan Rektör Uysal, “DPÜ olarak biz mazimize, ecdadımıza sahip çıkıyoruz. Sahip çıkma bilincini yeşertmek istiyoruz.”dedi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından yürütülen 100. Yılda Ecdad Torunlarına 100 Hediye projesi için Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kütüphanesi’nde ödül töreni düzenlendi.

Proje kapsamında Kütahya’da bulunan Dumlupınar, Büyük Aslıhanlar Üç Tepe, Şehit Sancaktar Mehmetçik Anıtı, Yüzbaşı Sekip Efendi, Emet Cevizdere şehitliklerini ziyaret eden ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri için düzenlenen yarışmada şehitlikleri ziyaret ederek çekilişe katılanlara öğrencilere çeşitli hediyeler verileceği açıklanmıştı. 18 Ağustos’a kadar farklı illerden yüzlerce başvurunun yapıldığı çekilişte hediye kazanan öğrenciler ödüllerini düzenlenen törenle aldı.

‘TARİH BİR ŞOFÖRE BENZER’

Büyük Zaferin 100. Yılı’nın bir gurur günü, şeref günü olduğunu belirten Rektör Uysal, “Tarihi iyi bir şoföre benzetirler. İleriye bakacak fakat aynalarla arkayı kontrol edecek. Geçmişine bakmayan, arkayı kontrol etmeyen bir şoför olursa kaza yapar. Şimdi tarih bilinci ve tarih şuurunu en iyi anlatan misal budur. Millet olarak mazimizi bilmezsek, ecdadımızı tanımazsak, kültürümüze sahip çıkmazsak beka bulamayız, ileriye gidemeyiz. Nitekim dünya tarihine bakın, birçok milletler gelmişler ve silinip gitmişler. DPÜ olarak biz mazimize, ecdadımıza sahip çıkıyoruz. Sahip çıkma bilincini yeşertmek istiyoruz.”dedi

TEMEL HEDEFİMİZ GEÇMİŞİ HATIRLAMAK

Şehitliklere, savaş bölgelerine giden, ziyaret eden gençlere ödüllerin verildiğini dile getiren Rektör Uysal, şu ifadeleri kullandı: “Geçmişimizi hatırlamak, geleceğe ümitle bakmak, bu şuur ve duyguları uyandırabilmek, temel hedefimiz buydu. Bu temel hedefe de ulaştığımızı düşünüyorum. Bundan sonra bu farkındalık arttırılarak buna da muvaffak olacağız.”

Prof. Dr. Uysal’ın konuşmasının ardından ödüller Rektörümüz ve Rektör Yardımcımız tarafından sahiplerine teslim edildi. Öğrencilerin kazandıkları ödüllerin ardından projeye katkı sunan paydaş kurum ve kuruluşların temsilcilerine de teşekkür belgesi sunuldu.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *