FATİH KÖSE GÜVEN TAZELEDİ

488

Eğitim-Bir-Sen Kütahya 1 No’lu Şube’nin 7. Olağan Genel Kurulu’nda Eğitim-Bir-Sen Kütahya 1 No’lu Şube Başkanı Fatih Köse, yeniden başkanlığa seçildi

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Kütahya 1 No’lu Şube’nin 7. Olağan Genel Kurulu’nda Belediye Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Kongreye AK Parti Kütahya Milletvekilleri İshak Gazel ve Ahmet Tan ile AK Parti İl Başkanı Mustafa Önsay, Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa ve sendika üyeleri katıldı.

Genel Kurul öncesi bir konuşma yapan Eğitim-Bir-Sen Kütahya 1 No’lu Şube Başkanı Fatih Köse, sendikalarının, kurulduğu günden itibaren Türkiye’de yaşanan antidemokratik uygulamaların ortadan kaldırılması, inanan insanlar üzerine kara bulut gibi çöken muarız yapıların zararlı çalışmalarının engellenmesi, demokratik teneffüs ortamının oluşması için gayret gösterdiğini belirtti.

‘PANDEMİ DÖNEMİNDE FEDAKARLIK GÖSTERDİK’

Eğitim-Bir-Sen Kütahya şubesinin bir önceki kongresinin 11 Kasım 2018’de yapıldığını hatırlatan Köse, “O günden bu güne 4 yıllık bir hizmet sürecini geride bırakmış bulunuyoruz. Bu süreçte milli eğitim yöneticilerimizle, milletvekillerimizle, il başkanımızla, mülki idare ve yerel yönetimlerle, sivil toplum örgütlerimizle nitelikli iş birliklerini kurarak çalışanlarımızın sorunlarına çare aradık. İmkan nispetinde bütün kurumlarımızı ziyaret ederek, çalışanlarımızdan bize ulaşan sıkıntıların çözümüne katkı sunmanın gayretinde olduk. Ali Paşa mahallesinde, müftülük binasının hemen altında yeni bir hizmet binamızı sendikamıza kazandırdık.30 yıl boyunca şube yönetim kurullarında ve ilçe temsilciliğinde görev yapanlarla Vefa Etkinliğinde bir araya geldik. Yine 30 yıllık tecrübeye sahip olan sendikamızın yönetimimizden önceki dönemini ihtiva eden önceki dönem Şube başkanlarımızdan Hıdır Yıldırım’ın kaleminden Eğitim-Bir-Sen Kütahya Şubesinin 25 Yılı adlı tarih çalışmasını meydana getirdik. Pandemi sürecini onun getirdiği sıkıntıları bu dönem zarfında birlikte yaşadık. Öyle ki milletimizin bu zor günlerinde birtakım sendikalar üyelerine görevden kaçma ile ilgili dilekçe örnekleri dağıtırken oluşturmuş olduğumuz Memur-Sen Vefa Sosyal Destek Grupları ile sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde her türlü fedakarlığın içinde olduk” ifadelerini kullandı.

‘ÖRGÜTLENMEMİZİN ZİRVESİNDEYİZ’

Yönetim kurulunda görev alan üyelere teşekkür eden Köse, “Örgütlenme açısından Zirveye ulaştığımız ve oransal olarak ülkemizdeki tüm şubelerimiz arasında Türkiye birinciliğine ulaştığımız bu süreç hepimiz açısından çok yoğun geçti. Teveccüh gösterip sendikamızın zirveye taşınmasında bizlerle birlikte olan teşkilatımızın özü tüm üyelerimize, uç beylerimiz iş yeri temsilcilermize, teşkilat mensuplarımıza, genç, kadın, engelli ve emekli komisyonlarımıza yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Eğitim-Bir Sen 1 No’lu Şubesi’nin 7. Olağan Genel Kurulu sonrası Yönetim Kurulu Fatih Köse (Başkan) Serdar Onur, Süleyman Maraşlı, Fazlı Karabulut, İbrahim Batar, İhsan Bozdağ ve Oğuzhan Yıldız’dan oluştu.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *