VEKİLLER HAVADA UÇUŞACAK

612

Seçim sürecine girildiğini haberlere yada sosyal medyaya bakıldığında büyük oranda anlayabiliyoruz. Bu süreç çok farklı bir süreç geçecek. Neden?

Öncelikle siyasi partilerin vekil sayısı polemikleri daha da artacak. Bildiğiniz gibi AK Parti yeniden 5-0 çıkartacağını iddia ediyor. Yapabilir mi?

Anket şirketleri tarafından yapılan iki türlü sonuçlar var. Bunlardan biri AK Parti’nin sadece Kütahya’da değil Türkiye genelinde birçok ilde düşüşte olduğu yönünde. Bir diğeri ise AK Partinin oylarını koruduğu ve önemli bir sorunun yaşanmayacağına yönelik. Hangisi doğru? Sonuçlar üzerine konuşmak bana göre biraz erken. 7-8 ay siyasette çok uzun bir süre. Bizler 45 günde yüzde 15-20 düşüş yaşayan partiler gördük. Her şey olabilir. Ama doğrusunu konuşmak gerekirse Kütahya’nın 5-0 olması şuan itibariyle çokta gerçekçi gelmiyor. Bu noktada AK Parti’nin hamlelerini bekleyip göreceğiz.

AK Parti’de bir Mustafa Önsay gerçeğini unutmayalım. Keskin ve net açıklamaları, verdiği demeçler partiye yeni bir heyecan kattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kütahya ziyaretindeki o kalabalık inanılmaz bir hava estirmiş durumda. Bakanlar gelip gitmeye projeler açıklanmaya başladı. Önsay, daha ileriye giderse seçimlerde de partisi adına önemli bir mesafe almış olacak. Tabi bu arada vekil adayları da büyük önem taşıyacak. Hatta hayati bir önem taşıyacak. Boş gezenin boş kalfasını göstermek yerine halkın içinde, gerçekten hizmet etmek isteyen, hayali düşüncelere kapılmayan  isimleri alması oy oranında büyük faktör. Aksi halde sonuçlar çok farklı bir yöne gidebilir. Bu durum diğer partileri de fazlasıyla etkileyecek. 

MHP ve İyi Parti’nin Kütahya  sonucu büyük merak konusu. İyi partinin yükselişte olduğunu söylemek mümkün. Ancak Kütahya’da kongre heyecanı yaşanacak. Şimdiden 3 aday konuşuluyor. Bu durum partide nasıl bir tabloyu ortaya çıkacak hep birlikte göreceğiz. İyi Parti’nin milletvekili profilinde çıtayı yüksekte belirlemesi de herkesi meraklandırdı. Beklentilerin karşılanmaması büyük bir hayal kırıklığına neden olabilir. MHP’nin ise yapacağı yeni hamleler çok önemli sonuçları doğurabilir. Ahmet Erbaş başarılı bir isim. Kütahya’ya bir heyecan getirdi ve sürüklemeye devam ediyor. Teşkilatların uyumu ve çalışması da ona keza. Seçim döneminde atılacak adımlar çok önemli.

CHP’de farklı bir durum söz konusu. Vekil adayları kimler olacak? 1. Sıranın taliplisi çok. CHP genel anlamda kemikleşmiş oyunu yine sürdürür. Ama aday sıralaması seçim sonucunu büyük oranda belirleyecek. Kısır bir döngüye de girebilir, krizden fırsat çıkartıp yükselişe de geçebilir. Bekleyip göreceğiz.

Yeniden Refah Partisi son zamanların konuşulan partilerinden. Doğru hamleler nerede olduğunu belirleyecek. Ne Cumhur ne millet diyen ve ortada yer alan Yeniden Refah Partisinin alacağı oy oranını bende çok merak ediyorum.

Sonuç olarak siyasi arenanın suyu ısınmaya başladı. 5-0’lar, partisinin 3 vekil çıkaracağını iddia edenler, 2’yi garantileyip 3’e doğru gidenler çok olacak. Kısacası vekil sayıları havada uçuşacak.  Ama son sözü halk söyleyecek. Önümüzde ki 7-8 aylık süreçte halkın gönlüne giren kazanacak. Çamur atmakla yada boş vaatler vermekle seçim kazanma döneminin bittiğini düşünüyorum. Bu yüzden siz siz olun boş işlerle vatandaşın karşısına çıkmayın. Yoksa bunun bedelini ağır ödersiniz…




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *