‘BİZE DE BU YAKIŞIR’

654

2. Bor Çalıştayı’nda konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Emet’te 5 bin ton üretim kapasiteli yeni bor karbür tesisinin projesine başladıklarını müjdeledi. Dönmez, “Madem ki dünyanın en büyük bor cevheri ülkemizde, bize de bu yakışır.” İfadelerini kullandı.

Türkiye’nin enerjide ve diğer alanlarda teknolojiyi tüketen değil, üreten ülke sınıfına geçtiğini belirten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 2. Bor Çalıştayı’nda Kütahya’ya müjde verdi.

Türkiye Yüzyılı’nın borun ve bor teknolojilerinin yüzyılı olacağının altını çizen Fatih Dönmez,  Türkiye’nin bor satışında 1 milyar 300 milyon dolar kazanç ile rekor kırdığını açıkladı.

EMET’ 5 BİN TON ÜRETİM KAPASİTELİ

BOR KARBÜR TESİSİ KURULACAK

Kurmaylarına yeni fabrikaların planlanmasını talimat verdiğini ifade eden Dönmez, “Emet’te 5 bin ton üretim kapasiteli yeni bor karbür tesisinin projesine başlıyoruz.” Dedi.

Yakın gelecekte başta bor olmak üzere alternatif enerji kaynaklarının kendine önemli bir yer edineceğini dile getiren Dönmez, “2023 hem enerjide hem de madencilikte önemli başarıları imza attığımız bir yıl olacak. Oyunun en önemli oyunculardan biri olacağız. Madem ki dünyanın en büyük bor cevheri ülkemizde, bize de bu yakışır.” İfadelerini kullandı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *