BAKANLIK ÖZEL AHMET YAKUPOĞLU MÜZESİ’NE ONAY VERDİ: SULARIN RESSAMI’NIN ESERLERİ SERGİLECEK

440

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) bünyesinde kurulan Müzeler Müdürlüğüne bağlı iki müzeden biri ve çok önemli, eşsiz ve özgün özellikleri içerisinde barındıran Özel Ahmet Yakupoğlu Müzesi’nin tescil işlemleri Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylandı.

RESMİ OLARAK KURULDU

Konuyla ilgili DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’nden yayımlanan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi.

Kütahya İli, Merkez İlçesi, Maltepe Mahallesinde, mülkiyeti Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğüne ait 625 ada, 23 parsel üzerinde yer alan tescilli Çinili Camii bahçesinde yaptırılan taşınmaz üzerindeki Özel Ahmet Yakupoğlu Müzesi’nin müze olarak tescillenmesi ve kurulması talebi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinin girişimi, Kütahya Valiliğinin 02.11.2022 tarihli yazısı ile Kültür ve Turizm Bakanlığına iletilmiş ve 13.01.2023 tarihli Bakanlık onayı ile müzenin açılması resmî olarak gerçekleştirilmiştir. Böylece yıllardır bir hayal olan ve sürekli dillerilen ‘Özel Ahmet Yakupoğlu Müzesi’ resmî olarak kurulmuş oldu.

TURİZME KATKI SAĞLAR

Müze, başta rahmetli Ahmet Yakupoğlu’na vefa göstergesi olmak üzere, onun adının ebedi olarak yaşaması, Kütahya başta olmak üzere Türkiye ve dünyada iz bırakan insanlardan biri olan Yakupoğlu’nun yaşamı boyunca ortaya koyduğu eşsiz eserlerinin izlenmesine ve araştırma konusu olmasına, eğitim ortamı olarak genç nesillerin yetiştirilmesine olanak sunacaktır. Müzenin ayrıca Kütahya’nın turizm sektörüne katkı sağlayacağı da beklenmektedir.

KURATÖRLÜ SERGİLERİN AÇILABİLECEK

Kurumsal olarak DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesine bağlı olarak hizmet verecek olan Özel Ahmet Yakupoğlu Müzesi, daimi sergi salonunda sanatçının belirli sayıdaki eserlerinin sergilendiği bir yapı olacak. Öte yandan müze, geçici sergi salonunda talep olması durumunda kuratörlü sergilerin açılmasına, sanatçının eserleri ile Üniversitemize bıraktığı şahsi eşyaları ile belgelerin teşhirine, bilimsel etkinliklerin yapılabilmesine ve genç nesillerin burada bir öğrenme ortamı olarak yararlanabilmesine olanak tanıyacak.

Özel Ahmet Yakupoğlu Müzesi’nin sanatseverler dışında, eğitim kurumlarında öğrenim gören öğrenci grupları tarafından planlı ziyaretlere de açılması ve böylece Yakupoğlu’nun hayatı, eserleri ve kullandığı eşyaların hem Kütahya halkına hem de yeni nesile tanıtılması da Güzel Sanatlar Fakültesi planları arasında yer alıyor.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *