“YAPI STANDARTLARIMIZI GELİŞTİRMEK ZORUNDAYIZ”

255

Depremin, bu neslin gördüğü en büyük felaket olduğunu belirten İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, kentsel dönüşümün önemine vurgu yaptı. Yılmaz, “Bu konuda topyekûn zihinsel dönüşüme ihtiyacımız var. Milletçe bu yapı standartlarını daha yüksek bir standarta kavuşturmamız gerekiyor. Bunun için ağır yasal şartlarında getirilmesi gerekiyor” dedi

İl Genel Meclisi şubat ayı oturumları bugün İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz’ın başkanlığında toplanmasının ardından sona erdi.

‘BU NESLİN GÖRDÜĞÜ EN BÜYÜK FELAKET’

Toplantı öncesi Kahramanmaraş’ta 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde meydana gelen ve Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay’da büyük yıkıma yol açan deprem sonrası Hatay Merkez de görev yapmaya başlayan Kütahya İl Özel İdaresi ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar hakkında meclis üyelerine bilgiler veren İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz; “Hepinizin bildiği gibi ülkemizde büyük bir felaket yaşamaya başladık. Kahramanmaraş depremi Bu neslin gördüğü en büyük felaket diyebiliriz. Açıklamalardan görüyoruz ki tahmin edilenden ve öngörülenden çok daha büyük bir hasar var. 10 ilimizde il merkezlerinde, ilçelerde, köylerde çok ciddi bir yıkım var. Topyekûn bir birlik ve dayanışma halinde devletin bütün kurumlarını birleştirerek bu iş üstesinden gelmek durumundayız.” İfadelerini kullandı.

“EKİPLERİMİZ 4 VATANDAŞIMIZI ENKAZ ALTINDAN ÇIKARDILAR”

Mevsimsel hava şartlarının da çok ağır geçtiğini ifade eden Musa Yılmaz, “Dün sabah itibarı ile gönderdiğimiz iş makinalarımız ve çalışma arkadaşlarımız çok zor şartlarda görev yapacakları yere ulaştılar, tabi ilk önce Malatya ili görev yeri olarak düşünülüyordu. Konya ilimizi geçtikten sonra Hatay ilimize yönlendirildiler. Sayın Valimiz, Genel Sekreterimiz ve bu sabah da gönderdiğimiz arkadaşlarımız ile birlikte Hatay Kriz Merkezinde eş güdüm halinde çalışıyorlar. Dün akşam itibarı ile ekiplerimiz çalışmalarına başladılar. Enkaz altında tabi çok vatandaşımız var. Bizim aldığımız habere göre ekiplerimiz 4 vatandaşımızı enkaz altından kurtarmışlar. Hatay merkezinde çok sayıda binanın yıkıldığı ifade ediliyor. Bu enkazları topyekûn bir çalışma ile kaldırmak zorundayız. Milletçe büyük bir üzüntü içerisindeyiz hepimiz aynı acıyı yaşıyoruz. Ülke olarak deprem kuşağındayız bunu bilerek yapılaşmayı buna göre yapmamız gerekiyor.” Şeklinde konuştu.

‘ZİHİNSEL DÖNÜŞÜME İHTİYACIMIZ VAR’

Kütahya Belediyesi 2-3 dönemdir sıkıntılı mahalleleri taşıyalım dediğinde insanların direnç gösterdiğini hatırlatan Yılmaz, “İnsanlarımız evlerinin 2-3 kat olduğunu hayatlarından memnun olduklarını ifade ediyor. Ama şu anda yaşanan acıyla bizlerinde karşılaşıp karşılaşmayacağımızı kimse garanti edemez. Bu konuda topyekûn zihinsel dönüşüme ihtiyacımız var. Milletçe bu yapı standartlarını daha yüksek bir standarta kavuşturmamız gerekiyor. Bunun için ağır yasal şartlarında getirilmesi gerekiyor. Ben bu vesile ile milletimize başsağlığı diliyorum yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum.” dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz’ın konuşmasının ardından İl Genel Meclisinin şubat ayı son toplantısı gündemdeki maddelerin görüşülüp karara bağlanmasının ardından toplantı sona erdi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *