NESİLLER YETİŞTİRENLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN

237

Hayatın her alanında büyük sorumluluk yüklenen kadınlara seslenen AK Parti Kütahya Kadın Kolları Başkanı Esra Özbek Balcı, “Nesillerin yetişmesinde büyük paya sahip olan, alın teriyle ve emeğiyle var olan tüm emekçi kadınların günü kutlu olsun” dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kütahya Kadın Kolları Başkanı Esra Özbek Balcı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle basın açıklamasında bulundu.

ESRA ÖZBEK BALCI (HÜSEYİN EFE/KÜTAHYA-İHA) AK Parti Kütahya İl Kadın Kolları Başkanlığı görevine Esra Özbek Balcı atandı.

“KARARLIYIZ”

Esra Özbek Balcı, bugün dünyanın her köşesinde üreten, ürettiğiyle ülkesine ve milletine değer katan, azim ve kararlılıkla mücadele veren emekçi kadınların günü olduğuna vurgu yaparak “Bu yıl 8 Mart’ı, 6 Şubat’ta yaşadığımız depremlerin acısıyla karşılıyoruz. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara da şifa diliyoruz” şeklinde konuştu.

AK Parti olarak 2002’den bu yana hem temel insan hakları hem de beşeri sermayenin güçlendirilmesi adına kadının hayatın her alanında aktif rol almasına ve karar alma mekanizmalarına katılımına yönelik pek çok düzenleme yaptıklarını savunan Özbek Balcı “Eşitlik başta olmak üzere kadının güçlendirilmesi yasal güvence altına almıştır” dedi. Kadınlarda okuryazarlık oranını artırmada AK Parti’nin büyük ivme yakaladığının altını çizen Özbek Balcı kadına yönelik şiddetle mücadelede kararlıyız vurgusu yaptı.

“DEPREMZEDE KADINLARIMIZLA

BİRLİK BERABERLİK İÇİNDEYİZ”

Balcı, Kütahya Kadın Kolları Teşkilatı olarak özellikle kadın ve çocuklar için depremin ilk gününden bu yana yanlarında olup yaralarını sarma gayretinde içinde bulunduklarına değinerek “Bu yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Kadın Kolları Teşkilatlarımızla depremden etkilenen kadınlarla birlikte olma kararı aldık. Depremzedelerimiz sıcak sofralarını tekrar kursun diye Genel merkezimizin koordinasyonu ile mutfak setleri hazırladık, ‘Sıcak Sofralar’ kampanyası ile onlara bu setleri ulaştırıyoruz” ifadelerini kullandı.

BÜNYAMİN ÇAPGULAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *