ÇİNİCİLER ÇARŞI’NIN KALKINMASININ ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGEL ‘RESTORAN YIKILMALI’

324

Çiniciler Çarşının kalkınmasındaki en büyük engelin önündeki restoran olduğunu belirten MHP Milletvekili Ahmet Erbaş, restoran yıkılmadan çarşının yol turizminden faydalanamayacağını belirtti. Çarşının önünün açılmasını beklediklerini vurgulayan Yönetim Kurulu Başkanı Nida Olçar, Vazo Kule için de esnafın görüşlerinin dikkate alınmasını istedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Çiniciler Çarşısı Yönetim Kurulu Başkanı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Çini Sanatçısı Nida Olçar, Kütahya Çiniciler Çarşısının kadın esnafları ile bir araya geldi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Kütahya Çiniciler Çarşısının kadın esnafları ile bir araya geldi. Çiniciler Çarşısı Yönetim Kurulu Başkanı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Çini Sanatçısı Nida Olçar ve kadın esnafların en sahipliğini üstlendiği programa MHP Kütahya Merkez İlçe Başkanı Ayhan Toy da katıldı.

Milletvekili Ahmet Erbaş, 22 yıldır faaliyet gösteren Çiniciler Çarşı’nın Kütahya’ya gelen her turistin, her misafirin mutlaka görmesi, gezmesi ve alışveriş yapmasını istediklerini belirtti.

‘KAVŞAK OLMADIĞI İÇİN YOLCUYU KAÇIRIYORUZ’

Esnafın sorunlarını dinleyen Erbaş, çarşının genişlemesi, kalkınması ve 160 esnafın iş yapmasının önündeki en büyük engeli, ne için yapıldığına anlam veremediği çarşı önündeki restoran olarak açıkladı. Erbaş, “Zaten kavşak olmadığından dolayı buradan geçen 10 milyon aracın büyük bir kısmını kaçıyoruz. Geçen insanların da öndeki garip binadan ötürü burayı görmesi; buradan alışveriş yapması çok zor.” dedi.

Yargının kamuoyunun istediği kararı çıkarmasını ve restoranın bir şekilde alandan kaldırılmasını temenni eden Erbaş, “Kendi kendimize yaptığımız iş baltalamak bu olsa gerek.”dedi. Çarşının başka fiziki sıkıntıları da olduğuna dikkat çeken Erbaş,  Çiniciler Çarşısı gibi büyük bir yatırımla yapmış kamu malının kalkındırılması ve tanıtılması gerektiğini vurguladı.

‘AYNI ŞEY OLMASIN’

Çarşının önündeki restoran binasının mart sonunda yıkılacağı haberlerini hatırlatan Nida Olçar, “Biz mart sonunda bu binanın yıkılıp çarşısının önünün açılmasını bekliyoruz. Mart sonunda ihaleye verecekleri vazo kulenin yapımında da mutlaka çiniciler çarşının görüşünün alınması gerektiğine inanıyoruz. Sonrasında restorandaki gibi sorunlarla karşılaşmak istemiyoruz.” İfadelerini kullandı.

‘BİLİN Kİ KÜTAHYA’NIN

ÇOCUKLARINDA CEVHER VAR’

Kütahya’daki çini ustalarının her geçen gün yaşlanmasına rağmen gençlerden ustalar yetişmediğine de değinen Erbaş, “Gençlerimiz bu işe çok merak salmıyor. Ben eminim Kütahya’da bu cevherin içinde olduğu çok çocuk ve genç var. Ama bir istikbal görmeleri lazım ki başka iş kollarına gitmesinler. Biz siyasilerin el birliği ile bu çarşının daha düzgün olması için mücadele etmemiz lazım.” Dedi.

Kütahya’nın bin yıldır çinisi seramiği ile anıldığını vurgulayan Erbaş, “Çini ve seramiğin satışı için en büyük alan bu. 160 iş kolu esnafının bir arada olduğu bölgedeki tek yer. Milletvekili olduğum günden beri Kütahya seni bekliyor kampanyası yürütüyorum. Tüm Türkiye’yi Kütahya’ya davet etmemiz lazım o davette buraya gelen vatandaşların Kütahya’dan bir anı, bir eser alabileceği en önemli yerlerden biri burası. Bu yüzden buradaki esnaf kardeşlerimizin önünün açılması lazım.”ifadelerini kullandı.

 ‘İŞ YERİNİZE ÇİN MALI ÜRÜN SOKMAYIN’

Kendilerine misafir eden esnafa teşekkür eden Erbaş, “Biz çini sanatı için elimizden gelen her şeyi yapalım ama siz de lütfen iş yerlerinize Çin malı çini sokmayın.” İfadelerini kullandı.

Çiniciler Çarşısı Yönetim Kurulu Başkanı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Çini Sanatçısı Nida Olçar, çiniciler çarşısı ve çini sanatının sorunlarını Milletvekili Ahmet Erbaş’a iletebilmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Olçar, “Milletvekilimiz Ahmet Erbaş yönetime geldiğimizden bu yana hiçbir zaman bizi yalnız bırakmadılar. Kütahya çinisi ile ilgili sorunları ilettiğimiz zaman hep destek oluyor. Belki de bunu meclise taşıyan ilk vekil kendisi oldu. Çok teşekkür ediyoruz.” Şeklinde konuştu.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *