‘GELECEĞİN KÜTAHYA’SI BU GENÇLERDE’

594

“Kütahya” konulu Ödüllü Bilgi Yarışması’nda dereceye girenler öğrencilere ödüllerini veren MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, “Geleceğin Türkiye’si ve geleceğin Kütahya’sı bu gençlerde.” dedi. Yarışmayı seneye daha da büyüteceklerini ifade eden Başkan Işık, senede 417 kitap okuyan öğrenciye ise ödül sözü verdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş ve Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, 59. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında “Kütahya” konulu Ödüllü Bilgi Yarışması’nda dereceye girenleri ve ilkokul, ortaokul, lise düzeyinde bir yıl içerisinde en çok kitap okuyan öğrencileri, Germiyan Sokak’ta Ramazan Etkinlikleri kapsamında düzenlenen törenle ödüllendirdi.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER BELİRLENDİ

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından “Kütahya” konulu Ödüllü Bilgi Yarışması’nda dereceye girenlerin ve ilkokul, ortaokul, lise düzeyinde bir yıl içerisinde en çok kitap okuyan öğrenciler ödüllerine kavuştu. Yarışmada, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri; İbrahim Karaman, Mehmet Kurt, Hüseyin Bozkurt’tan oluşan Mavi Şimşekler grubu birinci, Necmettin Erbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri; Umut Durak, Ahmet Cemal Gündüz, Semi Emeksiz’den oluşan Evliya Çelebi’nin Torunları grubu ikinci, Dumlupınar Üniversitesi ve Germiyan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri; Musa Dağ, Mehmet Ali Erdem ve Büşra Ayaz’dan oluşan Özgürlük Grubu ise üçüncü oldu.

Bilgi yarışmasında birinci olan ekibe 8 bin, ikinci olan ekibe 7 bin liralık çekleri, MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş tarafından verildi. Gençleri tebrik eden Erbaş, “Çocukluğumuzun en güzel anıları Ramazan’da geçmiştir. Ramazan şenlikleri büyüdükten sonra hatırlayacağımız en güzel anılar olacaktır. 6 Şubat’ta meydana gelen, binlerce insanımızı kaybettiğimiz, yüz binlerce insanımızın evsiz kaldığı o depremden dolayı bu yılki etkinlikleri buruk bir şekilde geçiriyoruz. Allah bir daha vatanımıza, milletimize böyle acılar yaşatmasın. Geleceğin Türkiye’si ve geleceğin Kütahya’sı bu gençlerde.” dedi.

BİR YILDA 427 KİTAP OKUYAN ZEYNEP’E ÖZEL ÖDÜL

Kütahya Belediyesi Gülten Dayıoğlu Çocuk Kütüphanesi bünyesinde düzenlenen kitap okuma yarışmasında, ilkokul kategorisinde Zeynep Akat, ortaokul kategorisinde Ahmet Buğra Boztaş ve lise kategorisinde Ahmed Yasin Gülsever bir yıl içerisinde en çok kitabı okuyarak biner liralık ödülün sahibi oldular. İlkokul kategorisindeki Zeynep Akat’ın bir yıl içerisinde 427 kitap okuduğunu duyan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Zeynep’i kendisinin özel olarak ödüllendireceğini söyledi.

“BU BİR BAŞLANGIÇTI”

Üçüncü olan ekibin 6 bin liralık çekini ve en çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendiren Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “Kütahya gerçekten anlatılmaya, anlamaya ve her türlü güzelliklerini başka yerlere tanıtmaya değer bir ilimiz. Birçok evliyamız başta olmak üzere yedi bin yıla yakın tarihiyle birden çok medeniyete ev sahipliği yapmış çok önemli illerimizden birisi. Anadolu’da çok fazla yok bizim gibi, birkaç il var. Gençlerimizin Kütahya’mızı öğrenme yönünde göstermiş oldukları çaba her şeyden daha önemli. Ödül bu yıl sembolik oldu ama seneye daha sürükleyici olacak. Bu bir başlangıçtı, devam edecek inşallah” şeklinde konuştu.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *