NEDEN BÖYLE OLDU? ANALİZ EDECEĞİZ

229

Oylarını korusalar da böyle bir sonucu beklemediklerini ifade eden İYİ Parti Kütahya İl Başkanı Nurhan Sunel, parti teşkilatı ile sonucun sebeplerini değerlendireceklerine değindi. Seçimin iktidara olan güvenin azaldığını da ispat ettiğini belirten Sunel, Pazar günü Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı seçilmesi için çalışacaklarını vurguladı. 

İYİ Parti Kütahya İl Başkanı Nurhan Sunel, 14 Mayıs Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimi sonuçlarını düzenlediği basın toplantısında değerlendirdi.

‘OYUMUZU KORUDUK’

Seçimlerin ardından basın mensuplarıyla bir araya gelen İYİ Parti Kütahya İl Başkanı Nurhan Sunel, Pazar günkü cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri hakkında da açıklamada bulundu. 24 Haziran 2018 sonuçları ile 14 Mayıs 2023 sonuçları Kütahya ölçeğinde karşılaştırıldığında Cumhur İttifakını oluşturan partilerden AK Parti ile MHP’nin oylarının önemli oranda gerilediğini dile getiren Sunel, “Millet İttifakını oluşturan partilerden CHP 2018’de aldığı 48.563 oyunu 18.477 artırarak 67.040’ çıkarmıştır.Aynı şekilde İYİ Parti de 2018’de aldığı 41.130 oyunu 653 artırarak 41.783’e çıkarmıştır. Oransal olarak ifade etmek gerekirse AK Parti yüzde 8,23 oranında, MHP ise yüzde 5,54 oranında oy kaybetmiştir. Buna karşılık CHP 4,22 oranında oyunu artırmış, Partimiz ise 2018’deki oy oranını korumuştur.” Dedi.

Bu sonuçların, halkımızın ülkemizin içinde bulunduğu sosyo-ekonomik durumdan ve ülke yönetiminden memnun olmadığını, iktidara olan güveninin azaldığını gösterdiğini ifade eden Sunel mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2018’de aldığı oyun çok altında bir oy alarak birinci turda seçilememesinin de bunun en somut göstergesi olduğuna dikkat çekti.

‘İSTEDİĞİMİZ SONUÇ BU DEĞİLDİ’

Kütahya’daki konumunu muhafaza etmelerine rağmen bu durumu beklemediklerini ve istedikleri bir sonuç olmadığını dile getiren Sunel, parti teşkilatlarımız ve yetkili kurulları ile sonucun sebeplerini analiz edilip değerlendirileceklerine değindi. Sunel, İYİ Parti olarak Pazar günü gerçekleştirilecek ikinci tur seçimlerinde Millet İttifakının Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu 13. Cumhurbaşkanı olarak seçilmesi için çalışacaklarını vurguladı. 

‘EŞİT VE ADİL YARIŞMADILAR’

14 Mayıs tarihinde yapılan seçimlerin, partiler ve kişiler açısından eşit ve adil olmayan şartlar altında gerçekleştirildiğini ifade eden İYİ Parti Kütahya İl Başkanı, Cumhurbaşkanı, milletvekili olan ve olmayan tüm bakanların devletin imkânlarını kendileri ve partileri için kullandığını belirtti. Medyayı elinde bulunduran siyasi iktidarın, olmamış bir şeyi olmuş gibi göstererek gerçekleri alt üst edip algı oluşturarak istediği sonuca gitmeye çalıştığını dile getiren Sunel, “Ne acıdır ki milletin vergileri ile millete hizmet etmesi gereken TRT bütün kanalları ile buna alet olmuştur” dedi.

USULSÜZLÜK İDDİALARINA DEĞİNDİ

Seçimlerin sayım, döküm ve tutanak birleştirme aşamalarında birtakım yanlışlık ve usulsüzlüklere de dikkat çeken Sunel, seçim sonuçlarını tarafsız bir şekilde halka duyurmakla görevli olan Anadolu Ajansı sınıfta kaldığını belirtti.

Seçim tarihi açıklandıktan son güne kadar Cumhur İttifakı partileri tarafından partileri aleyhinde bir linç kampanyası yürütüldüğünü ifade eden Sunel, “Genel Başkanımız Meral Akşener ve partimize mensup her kademedeki arkadaşlarımız tarafından yüzlerce defa ifade edilmesine rağmen partimiz PKK ve HDP ile yan yana getirilerek iftira ve yalanlarla yıpratılmaya çalışılmıştır.”

‘EN BÜYÜK İFTİRALARI ATTILAR’

“Halbuki PKK ile işbirliği yapanlar, birlikte süreç yönetenler ve peşmergeyle kol kola girenler kendileriydi. Algı operasyonlarıyla Oslo görüşmelerini, İmralı ziyaretlerini, Dolmabahçe mutabakatını, Habur rezaletini, Diyarbakır meydanını, megri megri seanslarını, hendek olaylarını örtbas ederek partimize ve partililerimize PKK ile ortaksınız, Kandil’den talimat alıyorsunuz diyerek en büyük iftiraları attılar. Aynı şekilde yıllarca FETÖ’yü ülkenin yönetimine ortak eden, devletin kozmik odası dahil bütün hücrelerine sızmasına göz yuman, FETÖ adına hatıra paraları bastıran, olimpiyat sahnelerinde Pensilvanya’ya selam gönderip “seni özledik artık gel” diyerek güzellemeler yapan Adalet ve Kalkınma Partisi bizleri FETÖ’cü ilan etmiştir” ifadelerini kullandı.

AHMET KEHRİBAR’A RAHMET DİLEDİ

Sunel, vatanımıza ve aziz milletimize nereden gelirse gelsin her türlü tehlike ve saldırıya, en ön safta göğüs gerecek olanların İYİ Partinin vatansever evlatları olduğunu dile getirdi. Ebediyete intikal etmiş olan İYİ Parti Seçim koordinasyon kurulu başkanı ve seçim işlerinden sorumlu başkan yardımcısı Ahmet Kehribar’ı da minnetle anan ve allahtan rahmet dileyen Sunel, seçim sürecinde emeği geçen herkese İYİ Parti Kütahya teşkilatları adına teşekkür etti.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *