ZİRVEYE DÖNÜŞ

1454

Belediye Kütahyaspor, 1-0 geriye düştüğü maçta Şile Yıldızspor’u 2-1 mağlup ederek muhteşem bir dönüşe imza attı. Alınan galibiyet sonrasında zirve umutları yeniden yeşerdi

Belediye Kütahyaspor, ligde kalma mücadelesi veren Gema Polimer Şile Yıldızspor deplasmanında Can Muhammed Vural ve Enes Gök gibi iki önemli isminden yoksun çıktı.

Belediye Kütahyaspor maça henüz 5.dakikada şok bir golle başladı. Alihan Aydın’ın uzun topunda Onur Şirin’le birlikte yükselen Çağlar Özel elini de kullanarak topu önüne indirdi ve yeşil siyahlıları öne geçirdi.  Bu dakikadan sonra 2.bölgesini kalabalık tutan İstanbul temsilcisine karşı hücum yapmakta zorlanan Belediye Kütahyaspor baskılı bir oyun ortaya koydu. Maçın 35.Dakikasında Bekir Ozan Has, ön liberonun birinden vazgeçip Erdem’i alarak Berkant’ı sahaya sürdü. İlk devre tek etkili atağında Belediye Kütahyaspor Ali Kemal’in şutunda direğe takıldı.  İlk yarı 1-0 Şile Yıldızspor’un üstünlüğü ile sona erdi.

GOLLER ÜST ÜSTE GELDİ

Devre arasında Niyazi-Bilal değişikliği yapan Belediye Kütahyaspor maça etkili başladı. Adeta ilk yarıdaki silik görüntüsünü soyunma odasında bırakan Kütahyaspor, 47.Dakikada Berkant ile golü bulurken ofsayt gerekçesiyle bu gol geçerlilik kazanmadı. 50.Dakikada ceza alanında elle oynamaya yoğun penaltı itirazında bulunan Belediye Kütahyaspor bundan da sonuç alamadı. 54.Dakikada Bilal Şeflek çabuk bir şekilde Ali Kemal’i gördü. Ali Kemal kayarak gelen rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem bu kez penaltıyı çaldı. Topun başına yine Talha Mayhoş geçti. Çok sert vurarak skora denge getirdi. Golden sonra rakibin skor avantajını kaybederek oyun disiplininden kopmasını fırsata dönüştüren Belediye Kütahyaspor, Bilal Şeflek’in hızlı taşıdığı topta  Ali Kemal’le buluşturdu. Ali Kemal Özkan bu topa çok iyi vurarak köşeden ağları buldu ve 2-1  Belediye Kütahyaspor öne geçti.

3 PUAN ÇOK İYİ GELDİ

Şile Yıldız oyun kurmakta zorlanırken, Kütahyaspor orta sahada kazandığı toplarla hızlı hücumlar denedi ancak Ali Kemal, Yusuf ve Talha’da ağır zeminde oldukça yoruldular ve bu topları iyi kullanamadılar. Oyuna hamleler gelirken, Kütahyaspor maçı kazanmayı başardı. Eyüp Poyraz; 62.Dakikada sarı kart görerek Hacettepe maçında cezalı duruma düştü. Maç sonunda tüm futbolcular, taraftarların yanına giderek galibiyeti kutladılar. Belediye Kütahyaspor haftayı 3’üncü sırada tamamladı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *