EŞİTLİK MÜCADELESİ ÜLKE SINIRLARINI AŞTI

465
  • PROF. DR. FULYA TOPÇUOĞLU ÜNAL İTALYA’DA DERS VERDİ

TOBB Kütahya İl Kadın Girişimciler İcra Kurulu Üyesi Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal, İtalya’da üniversite öğrencilerine toplumsal cinsiyet eşitliği ve kapsayıcılık için dil kullanımının önemini anlattı. Topçuoğlu Ünal’ın eğitimleri ile İl Kurulu’nun “toplumsal cinsiyet eşitliği”  mücadelesi, sınırları aştı.

UNIVERSITA DEGLI STUDI DI SALERNO’DA EĞİTİM VERDİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kütahya İl Kadın Girişimciler İcra Kurulu Üyesi Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Eğitim Fakültesi, Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü, Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal Erasmus+ KA131 Personel Hareketliliği kapsamında İtalya’da bulunan Salerno Üniversitesi’ne (Universita degli Studi di Salerno) 17-21 Nisan tarihlerinde ders verdi ve seminer sunumu yaptı.

Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal, üç farklı Avrupa ülkesinden profesörün davetli katılımcı olduğu: Inclusive Approaches to Promote Well-Being in Educational Contexts: A European Perspective isimli seminerde “Evaluation of basic language skills in the context of gender in inclusive education” (Temel dil becerilerinin kapsayıcı eğitimde toplumsal cinsiyet bağlamında değerlendirilmesi) isimli konuşmayı gerçekleştirdi.

FARKINDALIKLARIN ARTMASININ ÖNEMİNE VURGU YAPILDI

Temel dil becerilerinin kapsayıcı eğitimde toplumsal cinsiyet bağlamında değerlendirilmesi amacıyla hazırlanan çalışma kapsamında, öğrencilerin farklı cinsiyet kimliklerine, cinsiyet ifadelerine ve cinsiyet rollerine saygı göstermelerine ve cinsiyet eşitliği konusunda farkındalıklarının artırılmasının önemine ve bu konuda duyarlılık kazanmaları için neler gerektiğine değinildi.

CİNSIYET EŞİTLİĞİ İÇİN

CİNSİYETÇİ OLMAYAN DİL

Özellikle cinsiyet eşitliği odağında yaptığı çalışmaları sunan Ünal, “Teaching language skills from a gender perspective” (Cinsiyet Açısından Dil Becerilerinin Öğretimi) isimli derste; dil öğretiminde cinsiyetçi dil kullanımı ele alınarak toplumsal cinsiyet eşitliği ve kapsayıcılık için dil kullanımının önemini vurguladı. Dil öğretiminde kullanılan materyallerin ve dil öğreticilerinin cinsiyet ayrımcılığına neden olabilecek dil kullanımlarından kaçınmasının önemini anlatan Topçuoğlu Ünal, cinsiyetçi dil kullanımının neden olduğu sorunların farkında olmaktan ve dil kullanımında cinsiyet ayrımcılığına yönelik farkındalığı artırmaktan da bahsetti. Derste ayrıca, Dil öğretiminde cinsiyet açısından kapsayıcı bir yaklaşım benimsenerek, öğrencilerin farklı cinsiyet kimliklerinin ve ifadelerinin varlığına saygı duymaları teşvik edildi.

Kadın Girişimciliği açısından büyük önem arz eden “toplumsal cinsiyet eşitliği” konusunun, kurul üyesi Topçuoğlu Ünal, tarafından İtalya’da sunulması il kurulunun sınırları aştığını gözler önüne serdi.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *