SABRIMIZ BİTTİ ÖFKEMİZ BÜYÜDÜ

830

Geriye dönük alacaklarının daha fazla erimeden, ödemelerin yapılması gerektiğini ifade eden Öz Sağlık-İş Kütahya Şube Başkanı Hatice Başçam,“Geriye dönük alacağımız para bu enflasyonist ortamda pula dönüştü. Sabrımız bitti öfkemiz büyüdü. Emeğimizi hiçe sayıp, ekmeğimize ortak oldunuz” dedi

KARARIN ÜZERİNDEN 46 GÜN GEÇTİ

Öz Sağlık-İş Kütahya Şube Başkanı Hatice Başçam, üyeleriyle birlikte sağlık işçilerinin geriye dönük alacaklarının geciktirildiğini vurgulayan basın açıklaması yaptı. TÜHİS ile imzaladıkları Toplu İş Sözleşmesi’nin üzerinden 46 gün geçtiğini, işçinin 2023 Ocak ayından geçerli geriye dönük alacaklarının ödenmesi kararının üzerinden de 46 gün geçtiğini ifade eden Başçam, “Sendika olarak ilk günden beri defalarca masaya oturduk, geriye dönük alacakları bekletmeyin dedik, işçiye nefes aldıracak bu toplu parayı kuşa döndürmeyin dedik, vergi dilimini işaret ettik, ülke ekonomisinin zorluğunu gösterip alacakların bir an önce ödenmesi için çalmadık kapı bırakmadık.” Dedi. Basçam, Sendika olarak devletin tüm kademelerini aşındırdıklarını ancak “Hesaplamalar yapılıyor, kasada para yok, ek bütçe istedik, bütçe Meclis’ten daha çıkmadı” diyerek bekletildiklerini dile getirdi.

‘DEVLETİMİZİN YANINDA OLUP SABRETTİK’

Geriye dönük alacakların ödenmediği bu süre boyunca temel ihtiyaçlarının yüzde 200 oranında arttığını belirten Başçam, “Bizler, ekonomik krizle uğraşan devletimizin yanında olup sabretmeye devam ettik ama çalışıp hak ettiğimiz geriye dönük alacaklarımızın önemsenmemesine karşı sabrımız bitti, alın terimizin görmezden gelinmesine karşı öfkemiz büyüdü. Geriye dönük alacağımız paranın bu enflasyonist ortam karşısında pula dönüşmesinden dolayı evimize götüreceğimiz ekmek küçüldü, eridi, bitti. Sağlık işçileri artık seslerinin duyulmasını istiyor” şeklinde konuştu.

‘ALINTERİMİZ VİCDANLARINIZDA KURUYALI ÇOK OLDU’

Alacak öderken bile işçinin kadrosuna göre bölündüğünü 696’lılara üvey evlat muamelesi yapıldığını belirten Başçam, şöyle dedi: “Alınterimiz vicdanlarınızda kuruyalı çok oldu, görün artık! Herkese alacakları ödenirken sağlık işçisinin geriye dönük alacağına şahin kesildiniz, görün artık! Bize vermeyi unuttuğunuz geriye dönük alacaklarımız, bazı üniversitelerdeki sağlık işçilerine de 3 taksitte ödenmeye başladı. Hem geciktirilip, hem taksite bağlanması… İkisi de yanlış vatan görevi diyerek gece gündüz, pandemide-depremde nefes almadan “peşin” çalıştıklarımızın karşılığı olan alacaklarımızı “taksit taksit” istemiyoruz.” Geriye dönük alacaklarının tek seferde ve daha fazla geciktirilmeden ödenmesini talep eden Başçam, sağlık işçisinin artık sabrı, takati, alacağı toplu para ile ilgili hayali bile kalmadığını belirtti. Başçam, geriye dönük alacaklarının daha fazla erimeden, ödemelerin yapılmasını “itibardan” saydıklarını sözlerine ekledi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *