19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI’NDA GENÇLER DERTLİ

371

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda Kütahya’da yaşayan gençler yaşadıkları gelecek kaygısını, şehirdeki sosyal faliyetlerin yetersizliğini ve spor yapmak için alan bulamadıklarını belirtti.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda sözü, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bu bayramı armağan ettiği gençlere verdik.

‘ÖNCELİKLİ OLAN GENÇLİĞİMİZ DEĞİL PARA KAZANMAK’

Hayat şartları gereği çalışmak zorunda kalsa da üniversiteye gidip öğrenimine devam etmek istediğini ifade eden Semih İlkaz, “Şu an öncelikli olan gençliğimiz değil para kazanmak. İşten çıkınca çok yorgun olmazsam Kütahya’da zaten yapacak çok fazla şey olmadığı için, hayat pahalılığı da sebebiyle bir kafede 2 çay içebiliyoruz.” Dedi. İlkaz, basketbol oynamak isteyip saha imkânı bulamadığına da değindi.

Seçimlerde gençlere verilen vaatlerin hayata geçirilmesini dileyen Muhammed Yusuf Kahraman, Kütahya’da iş imkânlarının kısıtlı olması sebebiyle yaşadığı endişeyi dile getirdi. Büyükşehirdeki imkan  olsa ilerde Kütahya’da da yaşayabileceğini ifade eden Kahraman, “Emekli şehri burası.” Dedi. Kütahya’daki spor merkezi sayısının yok denecek kadar az olduğunu söyleyen Kahraman, önceden en azından Eskişehir’deki konserlere gidebiliyorken şimdi yükselen fiyatlarla onu da yapamadıklarını belirtti.

‘86 PUANLA ATANAMADIM’

Gençlerin sosyal aktivite imkanı bulamadığını vurgulayan, Eren Koca, “Ben sporla ilgileniyorum ama bunu Kütahya da devam ettirmek istesen sadece Kütahyaspor’un futbol alt yapısına gidersin.” Dedi. 86 KPSS puanıyla okuduğu bölümden atanamadığını için başka bir meslek yapmayı düşünen Koca, istihdamın artması gerektiğini ifade etti.

‘ABİM DE İŞ BULAMADI BAŞKA ŞEHRE GİTTİ’

Kütahya’da gençler için yeterli faaliyet alanı bulunmadığına değinen Metehan Dalkıran, “Şehir her mahalleye aynı imkânı sunmuyor. Benim oturduğum yerde bir şey olmadığı için hep merkeze gelmem gerekiyor” Dedi. Meslek Lisesi’nde otomasyon okuyan, okulu bittiği gibi Kütahya’dan gitmek istediğini ifade eden Dalkıran, “Burada OSB’lerde, fabrikalarda bir şey yapabileceğimi sanmıyorum. Benim abim de iş bulamadı ve şehir dışına gitti.” Şeklinde konuştu.

‘YİNE GENÇLER MAHRUM KALACAK’

Kütahya’da festivallerin biraz daha artabileceğini ifade eden Halime Asteğin, “Sanatçılar konserlere genellikle alkollü mekânlara yoğunlukta geliyor. Bunun yerine açık alanlarda konser yapılabilir. Mesela başka şehirlerde var ama 19 Mayıs’ta Kütahya’da konser yok. Yine gençler mahrum kalacak.” Dedi. Çalışan gencin eğitim hayatında desteklendiğini, yeterli burs imkânı olduğunu dile getiren Asteğin, asıl sorunun iş imkanının yetersizliği olduğunu bunun da ön büyük sebebinin emekli olması gerekenlerin gençlere yer açmaması olduğunu belirtti.

‘YURTDIŞINA GİTMEK İSTİYORUM’

Ekonometri öğrencisi olduğunu belirten Orkun Yetkin, “Bu mesleği yapabilmek için ilk önce donanımlı olman lazım. Yazılım ve dil bilirseniz iş sahası yüksek bir meslek. Kendini geliştirmek için kurslar var ama fiyatlar zorluyor zorlayacak da. Olanak daha çok olduğu için yurtdışına gitmek istiyorum. Türkiye’de iş yok, gençler burada hak ettiği değeri de göremiyor. Kütahya’yı, ülkemizi geliştirebilecek insanlar başa gelsin” ifadelerini kullandı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *