ERLER 662.KEZ MEYDANA ÇIKTI

332

Yüzyıllardır Domaniç’te düzenlenen Domaniç Yağlı Pehlivan Güreşleri 662’nci yılında kıran kırana geçen müsabakalara sahne oldu. 300 güreşçinin katıldığı organizasyonda Nedim Gürel, başpehlivanlığı elde etti. Ağalık seçimlerinde ise yılın güreş ağası Ceyhun Ergün seçildi

300’DEN FAZLA SPORCU KATILDI

Geleneksel 662. Domaniç Yağlı Pehlivan Güreşleri Domaniç Ebe Çamlığı Er Meydanı’nda düzenlendi. Tarihi güreşlere baş, başaltı, büyük orta, küçük orta, deste büyük, deste küçük, tozkoparan ve minikler olmak üzere 8 farklı kategoride 300’den fazla sporcu katıldı.

Güreş meydanında yapılan heyecan verici mücadeleler 8 saat sürdü. Sporcular büyük bir çaba sarf ettiği müsabakalar zaman zaman sert müdahalelere de sahne oldu. Müsabakaların finalinde Kürşat Şevki Korkmaz’a üstünlük sağlayan Nedim Gürel, başpehlivanlığı elde etti. Arif Akın ve Ali Güngör Ekin üçüncü oldu. Baş altı kategorisinde ise Yiğit Yılmaz birinci, Tufan Güzel ikinci ve Raşit Aysel ile Erhan Yılmaz üçüncü oldu.

TARİHTE BİR İLK

Güreş meydanında müsabakaların yanı sıra ağalık seçimleri de gerçekleştirildi. Tarihte ilk kez bir kadın ağalık için aday oldu. Çekişmeli geçen ağalık seçimlerinin sonunda yılın güreş ağası Ceyhun Ergün seçildi. Başpehlivan Nedim Gürel, müsabaka sonrasında güreş ağası Ercan Tekdemir ve yeni seçilen güreş ağası Ceyhun Ergün birlikte görüntü verdi.

‘YÜZYILLARDIR BU TOPRAKLARDA DEVAM EDİYOR’

Domaniç Yağlı Pehlivan Güreşleri köklü tarihine vurgu yapan Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, “Kayı Boyu Alplerinin bu meydanda hazırlanıp, güreş tuttu. Osmanlı Devleti’ni kuran Kayılar, yaylak olarak geldikleri şu anki bu alan olan Ebe Hatun Çamlığında güreş tutar, Alplerini yeni fetihlere hazırlar ve bu etkinliklerini şölen havasında yaparlardı.” Ertürk, Domaniç’in bu geleneği yüzyıllardır bu topraklarda devam ettirdiğini ifade etti.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *