SPORA AYRILAN 4 BUÇUK MİLYON TL’LİK KAYNAĞA MECLİS DE ONAY VERDİ

181

Gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak sporu ve sporcuları teşvik etmek amacıyla 17 branşta bin 500’den fazla lisanslı sporcusu ile faaliyet gösteren Belediye Kütahyaspor Kulübüne 3 buçuk milyon, Amatör Spor Kulüplere Bağlı kulüplere de 1 milyon yardım yapılması, Belediye Meclis Üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

GENÇLERİ KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN UZAKLAŞTIRACAK

Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık başkanlığında Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen Kütahya Belediye Meclisi 5. Dönem 8. Olağan Toplantısında Kütahya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonuna (ASKF) nakdi yardım konusu müzakere edildi. Toplantıda Kütahya’nın adını duyurmak, gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak sporu ve sporcuları teşvik etmek amacıyla, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonuna bağlı Amatör Spor Kulüplerine nakdi yardım yapılması konusu değerlendirildi.

17 BRANŞTA BİN 500 SPORCU

Belediye Meclisini bilgilendiren Kütahya Belediyesi Spor İşleri Müdürü İsmail Şen, “Kararın meclisten geçmesi halinde 17 branşta bin 500’den fazla lisanslı sporcusu ile faaliyet gösteren Belediye Kütahyaspor Kulübümüze 3 buçuk milyon, Amatör Spor Kulüplere Bağlı kulüplere de 1 milyon yardım yapılacaktır.” İfadelerini kullandı.

Kanun gereği gerçekleşmiş gelirlerin binde 12’sine kadar ayni ya da maddi yardım yapılabileceğini ifade eden Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “4 buçuk milyon TL’lik kaynağın ayrılması konusunu oylarınıza sunuyorum.” Dedi. Karar Belediye Meclis Üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *