BEKLENEN İHALEDE TARİH AÇIKLANDI: BALIK RESTORANI SONUNDA YIKILIYOR

271

Çiniciler Çarşısının önünü kapattığı için uzun zamandır yıkılması için karar beklenen balık restoranı yıkılıyor. Kütahya Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü 12 Ekim tarihli yıkım ihalesini duyurdu. Açık teklif usulüyle gerçekleştirilecek ihalenin ardından önü açılan Çiniciler Çarşısı Kütahya’nın vitrini olacak.

Uzun zamandır Kütahya gündemini meşgul eden Çiniciler Çarşısı’nın önünü kapatan balık restoranı sonuna yıkılıyor. Kütahya Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü balık restoranının yıkılması için ihaleye çıkılacağını duyurdu.

ÇARŞI ESNAFI İMZA TOPLAMIŞTI

Çiniciler Çarşısının girişinde bulunan balık restoranı uzun zamandır Kütahya’nın yol turizminde faydalanmasının önündeki engellerden biri olarak görülüyordu. Bu süreçte Çiniciler Çarşısındaki esnafların önemli bir bölümünün çarşı önündeki balık restoranının kapatılması için imza topladı. Çarşının restoran sebebiyle görülmediği, kendi özgü mimari bir üslupla yapılan yapının görüntüsünü bozan restoranın yıkılması gerektiği pek çok kez Kütahya gündemine geldi.

Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık geçtiğimiz Ocak ayında Çiniciler Çarşısı Revizyon Projesini kamuoyuna duyururken, çarşının şu anda atıl durumda olan ve yapıldığından beri çok fazla kullanılmayan alanın 2023 yılı sonunda yenileyeceklerinin müjdesini vermiş, restoranın proje kapsamında Mart ayında yıkılacağını açıklamıştı.

12 EKİM’DE İHALE YAPILACAK

Bu sürede çarşı esnafı başta olmak üzere pek çok siyasi isim restoranın daha da gecikmeden yıkılması gerektiği yönünde görüş bildirdi. Beklenen kararı duyuran Kütahya Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü Yıldırım Beyazıt Mahallesi 2583 Ada 13 parselde bulunan 940 metrekarelik balık restoranı yıkım işi için ihale tarihini 12 Ekim olarak açıkladı. İhale, Belediye Hizmet Binası Encümen Toplantı Salonunda Açık teklif usulüyle gerçekleştirilecek. İhale için ilan edilen Açık Artırma Başlangıç Bedeli KDV hariç 128 bin TL, geçici teminat 3 bin 840 TL, Ek Özel Teminat 20 bin TL olarak belirlendi.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *