BİTMEYEN ÇİLEMİZ ULAŞIM

526

Her mahalli seçimlerde belediye başkan adayları bize şehir içi ulaşımında rahatlık sağlatacaklarını, toplu taşıma araçlarının seri ve konforlu olacağını, hemşerilerimizin şikâyetçi oldukları bu meseleyi halledeceklerinin sözünü vermelerine rağmen hiçbirisi bu vaadinde durmadı. Bakın 31 Mart 2024’de yerel seçimler var, sayın Belediye Başkan adaylarımız meydanlara çıkacaklar yine aynı sözü verecekler.

Özellikle sabahları ve akşamları otobüslerin kalabalık olduğunu duyardım ama içimden abartıldığını düşünürdüm. Geçen gün bindiğim otobüste kalabalığı görünce söylenenlere hak verdim ve bunu yazmamın gerekli olduğunu düşündüm. Kalabalığın nedeni şoförler değil bizleriz. Kalabalık olduğunu gördüğümüz halde biniyoruz, sürücüde saygısızlık yapmamak için binmeyin diyemiyor. Tabii onlarında işi zor akaryakıta gelen zamlar onları da zorluyor. Evimiz şehir merkezine yakın olduğu ve yürümeyi faydalı bulduğumun için gideceğim yere genellikle yaya giderim. Eğer uzak bir yere gideceksem toplu taşıma araçlarını tercih ederim. Çünkü o araçlarda vatandaşı dinliyorsunuz onlarla hemhal oluyorsunuz.

Geçen hafta Evliya Çelebi Hastanesi ana binaya gitmem icap etti. Park sorunu yaşayacağımı bildiğim için özel arabamla gitmedim. Bindiğim otobüste ayakta zor yer buldum. Randevu saatine yetişmek, muayene olmak veya kontrollerini yaptırmak için giden insanlar belediyeye sitemde bulunuyorlardı. Her gün toplu taşıma araçlarını kullanan ve bu eziyete katlananların tepkisine hak vermemek elde değil.

Bugün böyle ise yarın üniversite öğrencileri gelince otobüsler daha çok kalabalık olacak ve haliyle tepkilerde çoğalacak.
Söze gelince mangalda kül bırakmayız icraata gelince aynı başarıyı göstermeyiz. Bunun en bariz örneği dediğim gibi şehir içi ulaşım. Nüfusun artması, şehrin geniş bir alana yayılması, 2 üniversitemizin olması, öğrenci sayısının çoğalması ulaşım sorunumuzu çekilmez hale getirmiş durumda. Bu sorun dünde vardı bugünde var çare bulunmaz ise yarında olacak. Umursamaz bir gayret gösterilmez duyarsız kalınırsa sorunu dahada büyüyecek ve bu şehre kötülük yapmış olacağız.

Kar kış bastırmadan, vatandaşları duraklarda dakikalarca bekletmeden, üşütmeden çözüm bulunsa bugün şikayetçi olanlar o gün duacı olurlar. Bunun temennisiyle sağlıkla kalın bizimle kalın değerli GAZETE KIRKÜÇ okurları.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *