EGE’NİN İNCİSİNDE KÜTAHYA RÜZGARI

283

Bu yıl ikincisi düzenlenen Kütahya Tanıtım Günleri, İzmir Bostanlı Kapalı Pazar Yerinde kapılarını açtı. Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, İzmir’deki Kütahyalıların ayağına Kütahya’yı getirmekte emeği geçen herkese teşekkür ederken Vali Musa Işın, “Amacımız; İzmir’de yaşayan Kütahyalıların birbirleriyle bağlarını daha da kuvvetlendirmek” dedi.

Kütahya Valiliği himayesinde, Ege Bölgesi Kütahyalılar Federasyonu tarafından düzenlenen 2. Kütahya İl Tanıtım Günleri başladı.

Bostanlı Kapalı Pazar Yeri’nde düzenlenen 2. Kütahya İl Tanıtım Günleri’nin açılış törenine Vali Musa Işın, eşi Tuba Işın, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ve eşi Fatma Işık, Ege Bölgesi Kütahyalılar Federasyonu Başkanı Ufuk Aksoy, il ve ilçe protokol üyelerinin katıldı. 

Açılışın ardından stantları ziyaret ederek ürünler hakkında bilgi alan Kütahya protokolü, katılımcılara teşekkür etti.

9 Ekim’e kadar açık olacak olan etkinlikte kurulan stantları gezen Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, şehrin tanıtımına katkıda bulunan ve İzmir’deki Kütahyalıların ayağına Kütahya’yı getirmekte emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

‘AMACIMIZ BAĞLARI GÜÇLENDİRMEK’

3 gün sürecen tanıtım fuarında Kütahya’nın zengin tarihini, çeşitli kültürünü, sanatını, doğal güzelliklerini ve yöresel lezzetlerini İzmir’deki Kütahyalılar’a ve tüm ziyaretçilere sunmanın önemine dikkat çeken Vali Işın, “Öncelikli amacımız; İzmir’de yaşayan Kütahyalıların birbirleriyle bağlarını daha da kuvvetlendirmek” dedi.

Kütahya İl Tanıtım Günleri’nin Kütahya’yı yalnızca İzmir’e değil, bütün Ege Bölgesi’ne tanıtma imkanı sunacağını belirten Vali Işın Kütahya’yı tanımak isteyen herkesi Kütahya İl Tanıtım Günleri’ne davet etti.

Kütahya’nın tarihi, kültürü, geleneksel sanatları, yöresel ürünleri ve doğal güzelliklerinin tanıtıldığı Kütahya İl Tanıtım Günleri 9 Ekim’e kadar ziyaret edildi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *