KÜSAD KÜTAHYA GÜNLERİNDE AİZANOİ ANTİK KENTİ TANITTI ‘TANITIMDA ÖNCÜ ROL OYNAMAK İSTİYORUZ’

543

Aizanoi Antik Kentin eserlere yansıdığı sergiyi Kütahya İl Tanıtım Günlerinde sanatseverlerin beğenisine sunduklarını ifade eden Kütahya Kültür Ve Sanat Derneği Başkanı Ressam Bayram Yıldız, Bundan sonra da ilimizin tanıtımında öncü rol oynamak istiyoruz.” İfadelerini kullandı.

Kütahya Kültür Sanat Derneği (KÜSAD) Kütahya’nın tarihi, kültürü, geleneksel sanatları, yöresel ürünleri ve doğal güzellikleri tanıtıldığı, Kütahya İl Tanıtım Günlerinde stant kurarak şehrin tanıtımına büyük katkı sağladı.

İzmir Bostanlı Kapalı Pazar Yerinde düzenlenen Kütahya İl Tanıtım Günlerinde KÜSAD tarafından hazırlanan 3. Sosyal Sorumluluk Projesi olan “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Aizanoi Projesi” kapsamında KÜSAD’ın sanatçı üyeleri eserlerini sergiledi.

BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

5-9 Ekim 2023 Tarihinde İzmir Karşıyaka Bostanlı’da sanatseverlerle buluşan, Çavdarhisar’da bulunan ve Dünyanın İkinci Efes’i olarak adlandırılan Aizanoi Zeus Mabedi, ören yerindeki bulgulardan hareket ederek sanatçıların emekleri ile hazırlanan sergiye ilgi oldukça fazlaydı.

Çavdarhısar/ Aizanoi standı Vali Musa Işın, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, İl Özel İdare Genel Sekreteri Murat Koyak, İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Ünal, AK Parti İl Başkanı Mustafa Önsay, Kütahyalı bürokratlar, İzmir’de bulunan Kütahyalılar ve İzmirli sanat severlerin katılımı ile açıldı.  Kütahya adına geniş tabanlı bir açılış ve tanıtım gerçekleşti.

Aizanoi Antik Kentin tanınması için gösterdikleri çabanın ardından Kütahya Kültür Ve Sanat Derneği Başkanı Ressam Bayram Yıldız, konu hakkında bilgi verdi. KÜSAD’ın sanatçı üyelerinin emekleri ve il yöneticilerinin desteklerle açılan serginin Kütahya tanıtım etkinliklerinde göz doldurduğunu ifade eden Bayram Yıldız, “Sergi tanıtıma büyük katkı verdi” dedi.

SERGİLENMEYE DEVAM EDECEK

Aizanoi sergisinin 2023 ile 2024 yıllarında beş ören yeri ve beş büyük şehrin sanat galerilerinde sergileneceğini belirten Yıldız, “Kütahya’nın KÜSAD tarafından, Domaniç, Dumlupınar ilçelerinin tarih, kültür, doğa alanlarına görsel sanatlarla tanıtımı yapıldı. Bundan sonra da ilimizin kültür, sanat & tarih yönlerini ortaya çıkaracak proje, aksiyon etkinlikler yaparak Kütahya’nın tanıtımında öncü rol oynamak istiyoruz.” İfadelerini kullandı.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *