BAŞKAN ÖNSAY KAVŞAKTAKİ ELEŞTİRİLERE AÇIKLIK GETİRDİ ‘TAMAMI BİTTİĞİNDE GEREĞİ ANLAŞILACAK’

260

Zafertepe Kavşağında ortaya çıkan S şeklindeki yönelimlerin kavşağa katılım yerleri olarak kullanılacağını dile getiren AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, “Kavşağın başarılı bir iş olduğunu görmek için çok az bir zaman kaldı. Şimdi mantıksız gözüküyor ama yol bittiğinde bunların hepsi bir yere oturacak.” Dedi.

‘İŞE YARAMAYACAK OLSA NEDEN YAPILSIN’

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, basın mensuplarına yaptığı açıklamada yapımı tamamlanmak üzere olan Zafertepe Kavşağı hakkında bilgi verdi. Çalışmaların ardından kullanıma açılan yolda ortaya çıkan S şeklindeki yönelimlerin sebebini açıklayan Mustafa Önsay, “Şimdi S şekli gözüküyor ama yol bittiğinde o S’lerin içteki sola doğru ayrımdan kaynaklandığını göreceksiniz, oralarda rampa yok. Yol bittiğinde S’ler sol taraftan içeri doğru karşı tarafa geçiş için kullanılacak. Şimdi mantıksız gözüküyor ama yol bittiğinde bunların hepsi bir yere oturacak.” dedi. “Bu yol neden S çiziyor?” diye eleştiride bulunmadan önce yetkililere sormak gerektiğini dile getiren Önsay, “Karayollarına, bize sormanız lazım. Biz bunun cevabını veririz. İşe yaramayacak olsa o yolda neden S olsun. Yolu yapanlar bunu düşünmeyecek mi?” şeklinde konuştu. 

‘AKILLI KAVŞAĞA UYGUNLUĞU DAHA NET ANLAŞILACAK’

Yoldaki S şekilli yönelimlerin kavşağa katılma yerleri olarak kullanılacağını dile getiren Önsay, “Türkiye’de ikinci kez uygulanan bir model olan lambasız geçiş için yapıldı. Kavşak dediğimiz alana gelmeden 150 metre önce sola geçiş için yer yapılmış, dönüşler var orada S’ler onun için konuyor.” Dedi. Yolun önümüzdeki bir ay içinde tamamen biteceğini vurgulayan Önsay, yan yollar bittiğinde projenin akıllı kavşağa uygun olduğunun daha net anlaşılacağını belirtti. Kavşağın başarılı bir iş olduğunu görmek için çok az bir zaman daha kaldığını ifade eden Önsay, çalışmada alt üst geçidin de araştırıldığını ancak maliyet açısından yolun yapımının ertelenmemesi için tercih edilmediğini belirtti.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, İsrail’in, ablukası altındaki Gazze Şeridi’ne saldırıları sonucunda, çocuk, genç, yaşlı ve kadın erkek 700’ü aşkın kişinin hayatını kaybettiğini, yüzlerce kişi yaralandığını ifade etti. Önsay, “Dünya, ablukanın altında yaşayan masum sivillerin acılarını görmektedir. Abluka, uzun yıllardır devam eden bir insan hakları ihlali ve insani krizin sonucu oluşmuştur.” dedi. Yıllardır temel haklarından mahrum bırakılmış ve yaşam koşulları her geçen gün daha da kötüleşen Gazze halkının, temel ihtiyaçlara erişimlerinin sınırlanması, elektrik ve su kesintileri gibi ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Önsay, Gazze’de ibadethaneler, hastaneler, okulların acımasızca vurulduğuna değindi.

‘ABLUKA SAVAŞ DEĞİL KATLİAMDIR’

Bu durumun, masum sivillerin hayatlarını tehdit ettiğine vurgu yapan Önsay, “Ablukanın sonlandırılması ve Gazze halkının yaşam koşullarının iyileştirilmesi için uluslararası toplumun çabalarını artırması gerekmektedir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da girişimleriyle uluslararası toplum, Gazze’deki insanların temel haklarına saygı gösterilmesi ve daha iyi bir geleceğe sahip olmaları için gereken adımları atmaya davet edilmektedir. 1967 sınırları temelinde bağımsız ve coğrafi bütünlüğe sahip, başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin Devleti’nin hayata geçirilmesi gerekmektedir. Bu konuda geç kaldığımız her gün, mbölgemiz çatışma, kan ve gözyaşı girdabından kurtulamayacaktır. Savaşın da bir ahlakı vardır. Abluka uygulamaları sivil yerleşimleri hedef almak savaş ahlakına uymamaktadır. Abluka savaş değil katliamdır. Masumlar ölmesin, daha fazla kan akmasın. Bölgede etkili tüm aktörleri, barışın tesisi için sorumluluk almaya çağırıyoruz. Biz var olan gücümüz ve çıktığı kadar avazımızla Daha Adil Bir Dünyanın Mümkün demeye devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

‘FİLİSTİN’E DESTEĞİMİZ ÇOK ÖNEMLİ’

Tüm dünyada çözümsüzlüğün devam edemeyeceğine dair bir bilinç oluşmaya başladığına değinen Önsay, “İnşallah kısa sürede Filistin’in de tüm dünya tarafından tanınan bir devlet olması ve 1967 sınırlarına İsrail’in dönmesinin sağlanacağı bir sürece girmişizdir. Bölgedeki tüm bu istikrarsızlıklar bölgedeki tüm ülkelerde olduğu gibi Türkiye’deki insanların da hayatlarına dair birçok kasıt içerecektir. Zaten dünya olarak Rusya Ukrayna savaşının oluşturduğu bir ekonomik etki içerisinde yaşıyoruz. Bu da yeni etkiler oluşturacaktır. Bu sürecin petrolde, doğalgazda sıkıntılar oluşturma ihtimali yüksek.” Dedi. Gazze şeridinde yaşayan insanların Türkiye’nin gösterdiği dayanışma ruhundan oldukça etkilendiğini ve bunu takip ettiğini dile getiren Önsay, bu yüzden vatandaşlar İsrail’in haksız acımasız saldırılarına arşı Filistinlerin yanında olduğunu göstermesinin psikolojik önemine vurgu yaptı.

‘KÜTAHYA TARİHİNE UYGUN BİR GÜCE ULAŞMALI’

Yerel anlamda bir bütünleştirme oluşturma hedeflerinde olduklarını vurgulayan Önsay, “KUTSO’nun ziyaretinde bize bir teklifi vardı. “Ayda bir, bir araya gelelim konu başlıklarını şehrin tüm unsurları ile birlikte konuşalım ve ortak bir akıl üretelim.” Dediler. Biz de bunu çok olumlu bulduk ve destekleyeceğimiz söyledik. Şu ana kadar yapılan tüm toplantılara tüm vekillerimizle birlikte katıldık. Kütahya’nın tarihine uygun bir güce ulaşması için hepimizin bir ödevi var bu ödeve sahip çıkmaz lazım.” Şeklinde konuştu.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *