KÜTAHYA’NIN KALBİ GAZZE İÇİN ATIYOR

403

İsrail’in Gazze’ye saldırıları ile hayatını kaybeden Filistinliler için Kütahya Ulu Cami’de gıyabi cenaze namazı kılındı. Yüzlerce araçla oluşturulan konvoy ile Filistin’e destek mesajı verildi. Kütahya’nın kalbi günlerdir büyük bir zulme maruz kalan Filistin için attı.

İsrail’in Gazze’ye saldırılarını protesto etmek için hafta sonu boyunca Kütahya’da düzenlenen etkinliklerle Filistin’e destek mesajı verildi.

Kütahya’daki tüm camilerde Cuma hutbesinde İsrail’in Gazze’ye saldırılası sonrası hayatını kaybeden ve yaralanan Filistinli Müslümanlar için dualar edildi.

Kılınan Cuma namazının ardından İsrail’in Gazze’ye saldırıları sonrası hayatını kaybeden Filistinliler için Kütahya Ulu Camiinde de gıyabi cenaze namazı kılındı. Kütahya İl Müftüsü Dr. İrfan Açık’ın kıldırdığı cenaze namazına çok sayıda vatandaş katıldı.

‘İNSANLIK GAZZE’DEKİ ZULME ŞAHİTLİK EDİYOR’

Gıyabi cenaze namazı sonrası açıklama yapan Kütahya İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Mustafa Yenipazar, “Bugün Tüm Türkiye’nin kalbi Gazze için atıyor, Filistin için atıyor. Kütahya’da on binlerce kardeşimizle Ulu Camiinde bir araya geldik. Gıyabi cenaze namazı kaldık. Gazze’de bir çok şehidimiz var. Zulümle baş başa haksız yere öldürülmüş birçok kardeşimiz var. Rabbim hepsini cennetine alacak. Bizde onların yolundan rabbimizin cennetine talibiz. Tüm insanlık Gazeze’deki zulme şahitlik ediyor. Ama bu uzun sürmeyecek. Allah, Gazzeli ve Filistinli kardeşlerimizin yanındadır” dedi.

Kütahya İHH İnsani Yardım Derneği tarafından Filistin halkına destek vermek ve İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırıları protesto etmek amacıyla, “Filistin için yola çık” sloganıyla destek konvoyu düzenlendi.

YÜZLERCE ARAÇ KONVOYA KATILDI

Etkinliğe katılan STK üyeleri, araçlarıyla Ziraat Mahallesindeki pazar yerinde bir araya geldi. Yüzlerce aracın katılımıyla gerçekleşen konvoy, Menderes Caddesi, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı, Sporkent, Yunus Emre, Kanal Boyu, Vazo ve Pazartesi Pazarında tamamlandı. Türkiye ve Filistin bayraklarının birlikte taşındığı konvoyda işgalciler aleyhine, Filistin lehine sloganlar atıldı.

Kütahya İHH İnsani Yardım Derneği Mustafa Yenipazar, “Allah’ın izniyle bu gayretlerin hiçbiri boşa gitmeyecek. Bizler bu kapıdan çıktıktan sonra gitmeyi umduğumuz yer cennet ve bu cennet bedelsiz değil. Bugün Gazze’deki kardeşlerimiz tüm dünyadaki Müslümanlar için kurban olmaya hazır. Onlar bu durumdayken bizim burada sessiz kalmamız asla kabul edilebilir bir şey değil” diye konuştu.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *