DPÜ’DE YENİ AKADEMİK YIL BAŞLADI ‘İKİ DİPLOMANIZ DA PARLAK OLSUN’

231

Büyük bir coşkuyla düzenlenen DPÜ 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreninde konuşan DPÜ Rektörü Süleyman Kızıltoprak, “Şehirlerin aynı zamanda öğretmendir. Okulunuz biterken bir elinizde üniversite diploması, bir elinizde şehir diploması olur. Her iki diplomanız da parlak olmalı.” Dedi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde (DPÜ) 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni; Kütahya Valisi Musa Işın, Kütahya milletvekilleri İsmail Çağlar Bayırcı ve Mehmet Demir, Kütahya Hava Er Eğitim Tugayı ve Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Mustafa Baş, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin, Kütahya Baro Başkanı Avukat Edip İlkay Sunay, NG Kurucu Başkanı Nafi Güral, YÖK İlme ve Talebeye Hizmet Ödülü Sahibi Prof. Dr. Salih Tuğ, Yazar ve Akademisyen Prof. Dr. Nurhan Atasoy’un katılımıyla İİBF Amfi-2’de gerçekleştirildi.

‘ŞEHİRLER ÖĞRETMENDİR’

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından Dr. Mustafa Emir Barutçu’nun bir piyano dinletisi gerçekleştirdiği törende 2023-2024 Akademik Yılı açılış konuşmasını DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak yaptı. Bir mekana isim vermenin doğan çocuğa isim vermek gibi olduğunu vurgulayan Kızıltoprak, DPÜ’nün ismini bu şuur ve bilinçle aldığını belirtti. Şehirlerin aynı zamanda öğretmen olduğunu vurgulayan Rektör Kızıltoprak, “Siz, burada iki tür hocadan eğitim alacaksınız. Üniversitede akademisyen hocalarınızdan bir de şehrin kendisinden. Şehir, örtük müfredatıyla, bize tarih, antropoloji, coğrafya, tabiat, sosyoloji, psikoloji, iletişim, yerel kültür, mimarlık, gastronomi, folklor gibi onlarca alanda hocalık yapar. Okulunuz biterken bir elinizde üniversite diploması, bir elinizde şehir diploması olmalıdır. Her iki diplomanız da parlak olmalıdır.” Dedi. DPÜ projeleri hakkında bilgi veren Rektör Kızıltoprak, DPÜ’nün bölgesel kalkınmaya katkı sağlamak için bölgenin ihtiyaçlarına yönelik araştırma projeleri yürütüp, girişimcilik ve yenilikçilik faaliyetlerini destekleyeceğini ve bölgesel iş birliği ağlarına katılacağını vurguladı.

‘KENDİ İŞİNİZİ KURMANIZ İŞ ARAMANIZDAN KOLAY’

Eğitime verdikleri önemle bir üniversite hayranı olduğunu ifade eden NG Kurucu Başkanı Nafi Güral, “Ülkemizin gelişmesinde önemli rol oynayan üniversitelerimizde ilim ve bilim üretiliyor. Değerli gençler okulunuz bitecek, bir diploma sahibi olacaksınız ve hayata atılacaksınız. Sakın ola ki iş aramayı düşünmeyin, kendi işinizi kurmayı düşünün. Bu kadar değerli bir eğitim aldıktan sonra bunu yapmak son derece kolay. Başarı, başarıyı isteyenler tarafından elde ediliyor. Başarı merdivenleri elleriniz cebinizde iken çıkılamaz. Kendi işinizi kurmak iş aramaktan daha kolay olacaktır.” Şeklinde konuştu.

Hayatı tanımanın her gencin vazifesi olduğuna değinen YÖK İlme ve Talebeye Hizmet Ödülü Sahibi Prof. Dr. Salih Tuğ, sportif faaliyetleri olmayan gençlerin eksik yetiştirildiğini belirterek gençlere spor yapmalarını tavsiye etti.

‘GELİN BU ŞEHRİN EVLADI OLUN’

Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “Kuruluşun ve kurtuluşun şehri olan, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bu şehrin kıymetini bilmeliyiz. Öğrencilerimizin ikametlerini Kütahya’ya taşıyarak ve belediyemizin birçok tesisinden indirimli şekilde yararlanabileceğini hatırlatmak istiyorum. Şehrimizin nüfusuna yapacağınız katkıyla şehrimizi daha genç bir nüfusa taşıyabilirsiniz. Gelin burada bulunduğunuz sürece bu şehrin evladı olun.” ifadelerini kullandı.

‘İHTİYAÇLARINIZ İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ’

Öğrencilerin ihtiyaçları ve problemleri doğrultusunda üniversiteler ile birlikte olacaklarını belirten Kütahya Valisi Musa Işın, “Öğrencilerimizin güvenli, huzurlu ve mutlu bir öğrenim süreci geçirmesi için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek zorundayız. Barınmanız, huzurlu ve mutlu bir eğitim öğretim yılı geçirmeniz için rektörlerimizle birlikte tedbirlerimizi alıyoruz. Eğer biz bugün güçlü olsaydık İslam alemi olarak ya da Türk alemi olarak güçlü bir ekonomimiz olsaydı, güçlü bir ordumuz olsaydı elbette ki bugün ne Filistin ne Uygur Türkleri ne diğer yeryüzünde zulme uğrayan gerek Türk olsun gerek Müslüman olsun bu durumda olmazdık. Bunun tekerrür etmemesi için bizim daha fazla üretmemiz daha çok zenginleşmemiz daha çok sanayileşmemiz ve teknolojiye dayalı bir ordumuzun olması gerekmektedir. Sizler daha çok çalışın ve bu ülkeyi daha ileriye götürün.

İLK DERS NURHAN ATASOY’DAN

Protokol konuşmalarının ardından Akademisyen ve Yazar Prof. Dr. Nurhan Atasoy tarafından ‘100. Yılında Cumhuriyetin Getirdikleri ve Prof. Dr. Nurhan Atasoy’un Deneyimleri’ konulu açılış dersi gerçekleştirildi. Açılış dersinin ardından protokol üyeleri tarafından Prof. Dr. Salih Tuğ’a ve Prof. Dr. Nurhan Atasoy’a, Nafi Güral’a ve Mustafa Emir Barutçu’ya plaketleri sunuldu. Açılış Töreni, Güzel Sanatlar Fakültesi’nin karma sergisi ile sona erdi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *