TULÛ PORSELEN GENÇLİĞİN YANINDA

161

DPÜFest 24ün düzenlenmesinde ve TEKNOFEST takımlarının desteklenmesinde Tulû Porselen’in oynayacağı büyük role dikkat çeken Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kılınç, insan odaklı çalışmalarının devam edeceğini vurguladı. 

Tulû Porselen, Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin (DPÜ) bu yıl gerçekleştireceği bahar şenliklerine ve DPÜ TEKNOFEST takımlarına büyük bir destek verecek. Üretim devi firma, önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek DPÜ Mezunlar Gününde de yerini alarak bütün desteğiyle Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin yanında yer alacak. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kılınç’ın eğitime verdiği önem ve Kütahya’da sağlanmaya çalışılan okul sanayi işbirliği için verdiği emeklerle dikkat çeken Tulû Porselen, Kütahya’da yetişen gençlere verdiği destek ile kamuoyuna örnek oluyor.

Tulû Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kılınç, Workshop, stant, atölye etkinliklerinin düzenleneceğini DPÜ Fest 24’te Tulû Porselen olarak öğrencilerin iş hayatına başlama sürecine de rehberlik edeceklerini belirtti. Tulû Porselen Kütahya’yı gururlandırmaya devam etmeleri için TEKNOFEST takımlarına da ışık olacak.

‘İNSAN ODAKLI ÇALIŞMALAR ÇOK ÖNEMLİ’

İnsan odaklı çalışmaların Tulû Porselen için önemini her platformda dile getirdiğini vurgulayan Tulû Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kılınç, yeni nesillerin mesleklerinde nitelikli, liyakat sahibi olmalarında üniversite-sanayi işbirliğinin oynayacağı rolün büyük olduğunu belirtti. Gelecek umutlarını gençlerin yükselteceğini dile getiren Kılınç, bu anlamda Dumlupınar Üniversitesi ile ortak çalışmaya hazır olduklarının altını çizdi.

KÜTAHYA’YA HER ALANDA DESTEK

Ulusal ve uluslararası piyasada marka bilinirliğini her geçen gün artırarak Kütahya’nın porselen sektöründe parlayan yüzü olan Tulû Porselen, Kütahya’ya her alanda desteğini sürdürmeye devam ediyor. Tulû Porselen son olarak Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde iki dev organizasyona destek kararı aldı.

Tulû Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kılınç’ın Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak’ı ziyaretinde DPÜ’nün bu yıl gerçekleştireceği bahar şenliklerine Tulû Porselenin vereceği destek ele alındı, kurumlar arası iş birliği olanakları görüşüldü. Görüşmenin sonunda Rektör, Ali Kılınç ve Soner Sulamaz’a ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken Kılınç ve Sulamaz da Rektör ve heyete teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi tarafından her yıl düzenlenen geleneksel bahar şenlikleri DPÜ Fest 24 etkinliklerine destek olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Tulû Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kılınç, etkinliklerin üniversite sanayi işbirliği kapsamında öğrencelere kariyer, staj gibi imkanlar sunmasının yanı sıra özellikle sosyo kültürel bir faaliyet olduğunu vurguladı.

GENÇLERİN KARİYER YOLCULUĞUNA

MÜLAKAT SİMÜLASYONU REHBERLİĞİ

DPÜ Fest 24 etkinlikleri kapsamında workshop, stant, atölye etkinlikleri düzenleneceğini dile getiren Tulû Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kılınç, Tulû Porselen İnsan Kaynakları biriminin de festival alanında bir stant kuracağını ve ekip arkadaşlarının üniversite öğrencilerinin kariyer yolculuğuna rehberlik edeceğini belirtti. Stantta iş hayatına hazırlanan öğrencilerin mülakat simülasyonu ile deneyim kazanabileceğini belirten Kılınç, “Öğrencilerimizin bu deneyimi yaşaması çok önemli.” Dedi.

Öğrenciler için ikinci sınıftan itibaren bilgiyi pratikleştirecek bir sistem kurulmasını temenni eden Kılınç, “Mümkün olsa, müfredatları buna uygun hale getirilse; fabrikalarda ikinci sınıftan itibaren haftada üç gün çalışsalar mezun olduklarında mesleklerinde liyakat sahibi olarak diplomalarını alacaklarına inanıyorum”şeklinde konuştu. Kılınç, hayata geçmesi durumunda bu konuda da işbirliğine hazır olduklarına dikkat çekti.

TEKNOFEST TAKIMLARININ BÜYÜK DESTEKÇİSİ

Üretim kapasitesini teknoloji ile artıran ve teknolojik yatırımlarıyla hep bir adım önde olan Tulû Porselen, Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin teknoloji üretimindeki yıldızı, birden çok kez şampiyonluğa ulaşmış TEKNOFEST takımlarına da büyük destek veriyor.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Tulû Porselen işbirliği kapsamında TEKNOFEST ekipleri ile karşılıklı görüşmeler yapacaklarını dile getiren, Tulû Porselen Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı Soner Sulamaz, işbirliği kapsamında fabrika ziyaretleri gerçekleştireceklerini belirtti. TEKNOFEST takım kaptanları ile yemekte buluşup projeler üzerinde bir araya geleceklerinin de altını çizen Sulamaz, “Kariyer gelişim etkinlikleri düzenlenerek öğrenci ile Sanayi bir hale getirilecek atölye ziyaretleri ile  pekiştireceğiz” dedi. Bunun ilk adımı olarak Kütahya Dumlupınar Üniversitesi tarafından “akıllı kampüs ve akıllı şehir” temasıyla düzenlenen BBT Hackathon ve Teknoloji Festivalinde TEKNOFEST ekiplerinin yer aldığı yarışmaya katıldıklarını belirten Sulamaz, “Takımları tek tek ziyaret ederek bilgiler alıp her zaman destekçileri olduğumuz ilettik ”şeklinde konuştu.

Tulû Porselen Kütahya Dumlupınar Üniversitesi tarafından önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek Mezunlar Gününde de yerini alarak bütün desteğiyle Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin yanında yer alacak.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *