İYİ PARTİ KÜTAHYA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI PROJELERİNİ AÇIKLADI: TEKDEMİR’DEN PROJE HAMLESİ

361

Şehirdeki trafik sorununa tramvay projesi, ekonomi ve istihdam sorunlarına Savunma Sanayi OSB, sokak hayvanları sorununa Yaşam Park Projesi ile çözüm olacağını belirten İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Ahmet Tekdemir, “Bu memlekette yıllardır söylenip de yapılamayanlar artık olacak” dedi.

İYİ Parti Kütahya Belediye Başkanı Adayı Ahmet Tekdemir, Bengisu Sosyal Tesislerinde Proje Tanıtım toplantısı düzenledi. İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Nihat Kula, İYİ Parti İl Başkanı Nurhan Sunel, Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Karakurt ve teşkilat üyelerinin yoğun bir katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda Başkan Adayı Tekdemir, projelerini anlattı. 

İYİ Parti Kütahya İl Başkanı Ahmet Tekdemir, Bengisu Sosyal Tesislerindeki Proje Tanıtım Toplantısında vaatlerini Kütahya’ya duyurdu. Kütahya’da artık dönüşüm ve değişim zamanı geldiğini vatandaşın da beklentisinin bu yönde olduğunu ifade eden Tekdemir, “Sizlerle yepyeni bir Kütahya hayalimi anlatmak için bir araya geldim. Bu memlekette yıllardır söylenip de yapılamayanlar artık olacak” dedi.

ZAFERTEPE’DEN YONCALI’YA TRAMVAY SEYREDECEK

Şehirdeki trafik sorununa ve özellikle toplu ulaşımda yaşanan sorunlara dikkat çeken Tekdemir, Tramvay Projesinin Zafertepe’den Laleli Cami’ye, Şehir Hastanesi’nden DPÜ’ye hizmet vereceğini açıkladı. Projenin son istasyonunun Yoncalı olacağına değinen Tekdemir, “Tramvay hattı yerden değil DSİ’nin sulama kanalı üzerindeki en az dört metrelik sütunlarla üstten gidecek. Üstten gideceği için tramvay diğer trafik hatlarını etkilemeyecek. İnsanların ulaşım konforunu sağlayacak bu projemiz her şeyden önemli.” Şeklinde konuştu.

Savunma sanayi OSB’nin ikincisini Kütahya’ya kuracaklarını belirten Tekdemir, KİT’lerini kaybedip git gide fakirleşmeye başlayan Kütahya’nın bu sayede stratejik bir hale geleceğini ifade etti. Kütahya’ya gelmeyen yatırımların bu sayede gelmeye başlayacağına değinen Tekdemir, işsizlik sorununun çözüleceğini, asgari ücretin artacağını söyledi. Yıllardır söylenip gerçekleştiremeyen bir vizyon proje olarak teleferiği hayata geçireceklerini dile getiren Tekdemir, Sultanbağı’ndan Yellice Dağı’na çıkan 220 metrelik teleferik hattı ile dağın eteğinde yaz kış spor yapılabilecek bir sosyal tesis, bir cazibe merkezi yaratılacağını ifade etti.

‘SOKAK HAYVANLARI SORUNUNU KÖKTEN ÇÖZECEĞİZ’

Sokak hayvanları Yaşam Park Projesi hakkında da bilgi veren Ahmet Tekdemir, “Sokak hayvanları konusuna çözüm bulanmıyor. Her mahallemizde ciddi bir sorun var, hayvan haklarını da göz önüne bulundurarak, hayvanlar için imkanlarla dolu yepyeni bir proje ile bu sorunu kökten çözeceğiz.” Dedi. Tekdemir, İYİ Parti belediyecinin vizyonlarını ortaya koyacağına, kimseye adaletsizlik yapmayacağına, kimseyi kayırmayacağına, Kütahya’ya gerçekten hizmet edeceğine yalan, dolan, riya olmadan bu şehri yöneteceğine namusu ve şerefi üzerine söz verdi.

MEMURİYET İLE DEVLETİ

ESNAFLIK İLE TOPLUMU TANIDI

Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Karakurt’un hayırlı olsun temennilerinin iletmesinin ardından kürsüye çıkan İYİ Parti Kurucular kurulu üyesi Nihat Kula, “Belediye başkanları o ilin ‘Şehr’ül emini’dir. Belediye başkanı adaletli olmak, harama el uzatmamak zorundadır.” Dedi. Tekdemir’in Kütahya’nın yetiştirdiği genç bir isim olduğuna dikkat çeken Kula, “Memuriyet hizmetİ ile devleti, esnaflığı ile toplumu tanıdı. Batan Kütahyaspor’u tekrar dirilten genç kardeşim Ahmet Tekdemir’e başarılar diliyorum.” Şeklinde konuştu.

‘AK PARTİ’Yİ DE MHP’Yİ DE DENEDİK’

Balçıkla sıvamaya çalışanlara karşı parlayan bir güneş olan İYİ Partinin ışıltısının ilk günkü gibi parladığını vurgulayan İYİ Parti İl Başkanı Nurhan Sunel, “Belediyede daha önce Kütahya’da AK Parti’yi de denedik MHP’yi de denedik. Hayallerini hep küçük tuttular. Bizim hayallerimiz büyük bu yüzden büyük adımlar atacağız.” Dedi. Sunel, vasata mahkûm edilmiş Kütahya’yı İYİ Belediyecilikle tanıştıracaklarının altını çizdi.

Başkanı Adayı Tekdemir için Haceloğlu İşhanında kurulan seçim ofisi önüne asılan afişin kaldırılmaya çalışıldığını belirten Sunel, seçim ofisine tanıtım afişini asılmasına kimsenin engel olamayacağını ifade etti. Belediye meclis toplantılarına değinen Sunel, Belediye Başkanı Alim Işık’ın seçim geliyor bir an önce çalıştığı göstereyim diye kredi istediğini ancak AK Parti’nin onay vermediğini dile getirdi. İYİ Parti için Şanlı bir mücadeleyi zaferle tanıştırma vaktinin geldiğine değinen Sunel, Türk milletinden başka kimsenin takdirini beklemeden hür ve müstakil olarak dimdik yürüyeceklerini ifade etti.

Sözlerine neden aday olduğunu açıklayarak başlayan Tekdemir, “Kütahya’da 20 yılda değişen tek şeyin birkaç tane bina olduğunu görmek, gençlerimizin bu şehirde yaşamak istemediğini görmek, ekonomik sorunlar yaşayan insanlarımızı görmek benim adaylığımızın en büyük sebebi oldu.” Dedi.

3 BATTI ÇIKTI VE KÖPRÜLÜ KAVŞAK

PLANLAMAMIZ HAZIR

Yoncalıya tramvay hattının gelmesiyle bölgenin hareketleneceğini vurgu yapan Tekdemir, yepyeni çarşı, kafeteryalar ve yaşam bahçeleri, Bin yatağın altında olmayacak şekilde yepyeni bir FTR Merkezi yapılacağını açıkladı. Tekdemir, “Çok cüzi bedellerle devremülk yaparak Yoncalı’da hem sağlık hem spor turizmini ayağa kaldıracağız.” Dedi. Ilıca’da kamp eğitim merkezi, doğa sporlarının yapıldığı merkezler, otel projeleri olacağını dile getiren Tekdemir, Yoncalı ve Ilıca’nın değişim ve dönüşümünü ile Türkiye’nin yıldızı olacağını belirtti.  Şehir merkezinde trafik sorununu 4 tane kapalı otopark ve iki alternatif yol güzergahı ile çözeceklerini ifade eden Tekdemir, “Zafertepe Kavşağı alttan ya da üstten köprülü kavşak olacak. Hem merkezde hem çevre yolunda 3 battı çıktı ve köprülü kavşak yapacak şekilde planlamamız hazır.” Şeklinde konuştu.

Modern Pazaryerleri Projesi ile otoparklı, kreş imkanı olan modern sağlıklı pazar yerlerini Kütahyalı ile buluşturacaklarını ifade eden Tekdemir, “Merkez Pazar yerini aynı yerine geri koyacağız.” Dedi. Esnaf ve çiftçiye yüzde 15 mazot indirimi vermeye vaat eden Tekdemir, Kütahya’da imar planlarındaki haksızlıklara son vereceklerini imar planını ada bazlı bir çalışmayla yenileyeceklerini belirtti.

‘KENTSEL DÖNÜŞÜMDE BİR KURUŞ İSTEMEYECEĞİZ’

Suda yüzde 50 indirim vaadinde bulunan Tekdemir, “Kar değil hizmet amaçlı olan Belediye Sosyal Tesislerinde yüzde 25 indirim yapacağız. Çevre illerin en ucuz ekmeğini vereceğiz.” Dedi. Tekdemir, kentsel dönüşüm projelerini devam ettirirken kendi projeleri ile insanlardan ilave bir kuruş almadan dayanıklı evlere yerleştireceklerini belirtti.

BÜYÜK TAKIMLAR KÜTAHYA’YA GELECEK

Kütahyaspor’un hayatının aşkı olduğunu vurgulayan Ahmet Tekdemir, “Hem altyapısı, hem akademisi, tesisleri hem de yeni vizyonuyla Kütahyasporu şampiyonluklara ulaştıracağız. Amatör spor kulüpleri için amatör evi kuracağız. Yeni sahaların, yeni kulüp odalarının, toplantı salonlarının olduğu sadece bir ay değil 12 ay desteklenecek yepyeni bir spor projemiz var. Milli sporcu yetiştireceğiz Galatasaray’ı, Fenerbahçe’yi, Beşiktaş’ı Kütahya getireceğiz.” Şeklinde konuştu.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *