İŞİNİZİ YAPIN BEYİM İŞİNİZİ

271

AK Parti’nin yerel seçim çalışmalarını eleştiren İYİ Parti Kütahya İl Başkanı Nurhan Sunel, “21 yıllık iktidar kendi yandaşlarını işe soktu. Diyorlar ki biz bugüne kadar sizi işe soktuk şimdi sıra sizde. Bu insanları çağırıp “şimdi sıra sizde demek” sizin ne haddinize? İşinizi yapın beyim işinizi, önce bu memleketin sorunlarını çözün” dedi.

‘SEBEP İÇİN BAHANE ÇOK’

İYİ Parti Kütahya İl Başkanı Nurhan Sunel, İYİ Parti Kütahya İl Başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Kütahya’nın ihtiyaçlarının bugüne kadar karşılanmadığını ifade eden Nurhan Sunel, 22 yıldır Kütahyalı’nın AK Partiye hep şans tanıdığını dile getirdi. Sunel, “12 sene oldu hastane açılacak ama açılmadı. Şu tarihte açılacak dediler açılmadı. Çıktılar 29 Ekim’de hastaneyi açacağız dediler. Açılmadı. Yılbaşına kadar da kimse açılacağını beklemesin. Çünkü bunlar diyorlar ki biz yılbaşına yakın ya da yılbaşından sonra açarsak bu millet bize oy verir. Bu hastane Eskişehir hastanesiyle beraber açılacaktı. Aynı tarihte başladı ama Kütahya açılmadı. Sebep için bahane çok. Diyorlar ki deprem bölgesinde inşaat işçisi desteği verildi. 85 milyonluk ülkede nasıl işçi bulamıyoruz? Bizim insanımız tüm Türkiye’yi inşa edecek güçte her işi yapar.” Şeklinde konuştu. Seçimlerde cumhurbaşkanı emeklilere zam sözü verdiğini ancak yerine gelmediğini hatırlatan Sunel,  Cumhurbaşkanı sözünü tutmuyorsa bizim Kütahya’mızın milletvekilleri de il başkanı da verdikleri sözlerin tutmazlar.” Dedi.

‘SİZ EKONOMİYİ DÜZELTİN

İNSANIMIZ KENDİSİ GEZER’

AK Parti’nin yerel seçim çalışmalarını da eleştiren Sunel, “Ağalar, paşalar Kütahya’da gezek partileri yapmaya başladılar. Cimcik yapıyorlar. Kimin parasıyla yapıyorsunuz? Belediye 65 yaş üzerindeki insanları gezmelere götürüyor. Neden bizim insanımız kendisi gezemiyor? Önce bu ülkenin ekonomisini düzelteceksin. Bizim insanımızın gelir düzeyini yükselteceksin senden gelecek sosyal yardıma ve senin götüreceğin İstanbul İzmir turlarına bu insanların ihtiyacı olmayacak. Şimdi AK Parti de şimdi böyle bir şey hazırlıyormuş. Bunlar kimin parasıyla yapılıyor?” şeklinde konuştu.

‘MEMLEKETİN SORUNLARINI ÇÖZÜN’

AK Parti İl Başkanı Mustafa Önsay’ın seçim çalışmalarında vatandaşa “Sakın ha sizi kandırmalarına izin vermeyin” dediğini belirten Sunel, “Biz hiçbir seçmenimize bunu demeyiz. Biz deriz ki “Bu hizmeti yapacağız. Hizmetlerin karşılık bulması için bize oy verin. 21 yıllık iktidar kendi yandaşlarını işe soktu. Şimdi o arkadaşları seçim çalışması adı altında çağırıyorlar. Hadi bakalım gitmesinler. Diyorlar ki biz bugüne kadar sizi işe soktuk şimdi sıra sizde. Ve toplantının adı da bu “Şimdi Sıra Sizde”. Bu nasıl bir iş? Bunu bu memlekette kimse konuşmayacak mı? Bu memlekette bu densizliğin hesabını kimse sormayacak mı? Ben onları suçlamıyorum. Bu insanları çağırıp “şimdi sıra sizde demek” sizin ne haddinize işinizi yapın beyimizi işinizi. İktidarsınız işinizi yapın. Bu memlekete hızlı tren gelecekti. Getirin. Bu memlekette Çinigaz sorununu çözün, şehir hastanesini halledin. Mevcut hastaneyi de arpalığa çevirmeyin.” İfadelerini kullandı.

‘BASKI ALTINDA OLAN İNSANLARI SUÇLAYAMAZSINIZ’

Asgari ücretle geçinen vatandaşın bir şey dersem işten atarlar korkusu yaşadığını belirten Sunel şu ifadeleri kullandı: “Onlar da haklı bizim kızgınlığımız onlara değil. Biz önce hatayı kendimizde ararız demek ki biz İYİ Parti olarak kendimizi anlatamamışız. Bu memleketin evlatlarını asgari ücretle çalıştırmak için özelleştirmeler yaptılar. Bu insanlara asgari ücreti nimet gördüler. İnsanları zor durumda bıraktılar insanlar da onlar çağırınca gitmek durumunda kalıyor. İnsanların hiçbirine kabahat bulmuyorum.  Baskı altında olan insanları suçlayamazsınız.”

MERAL AKŞENER

KÜTAHYA’YA GELİYOR

3 Kasım Cuma günü İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Kütahya’ya geleceğini açıklayan Sunel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Kütahya’da Kütahya belediye başkan adayını açıklayacağını ifade etti. Sunel, “Cuma günü saat 14.45’de Genel Başkanımız Meral Akşener Kütahya’yı ziyaret edecekler. Hilton Oteli’nde Kütahya’ya gerçekten hizmet eden, Kütahya sevdalısı, halkla iç içe yaşayan, esnafın sorunlarını bilen, Kütahya’da kadın futbol takımını Türkiye çapında oymasını sağlayan, sosyal ve kültürel anlamda Kütahya’ya çok şey katacak olan Belediye Başkanı Adayımız Ahmet Tekdemir’i açıklayacak. Tüm Kütahyalı vatandaşlarımızı davet ediyorum.” İfadelerini kullandı.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *