DİKİLEN AĞAÇLARA ŞEHİT FİLİSTİNLİ’LERİN İSİMLERİ ASILDI ‘YAŞANAN ZULÜM HİÇ UNUTULMASIN’

155

100. Yıl Cumhuriyet Ormanı fidan dikim etkinliğine katılan TÜGVA Kütahya İl Temsilciliği dikilen fidanlara şehit düşen Filistinlilerin isimlerinden oluşan künyeler astı. Yaşanan zulmün her geçen gün büyüdüğünü ifade eden TÜGVA Kütahya İl Temsilcisi Saidi Furkan Coşkun, her fırsatta her mecrada bu zulme dikkat çekeceklerini belirtti.

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Gününde 100. Yıl Cumhuriyet Ormanları’nı kurmak için Çalca Mahallesi’nde düzenlenen fidan dikim etkinliğine katılan Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kütahya İl Temsilciliği Filistin’deki zulme dikkat çeken bir farkındalık çalışması da gerçekleştirdi.

CUMHURİYETİN 100.YILI TAÇLANDIRILDI

TÜGVA Kütahya olarak yaklaşık 20 öğrenci ile etkinliğe katıldıklarını belirten TÜGVA Kütahya İl Temsilcisi Saidi Furkan Coşkun, “Cumhuriyetimizin 100 yılını yaşamak için o heyecanla oraya ağaçlarımızı dikmek için gittik. Ağaç dikim etkinliğinin asıl amacı tabii ki Cumhuriyetimizin 100. Yılını taçlandırmaktı. Biz de buna destek vererek orada ağaç dikimini büyük bir memnuniyetle gerçekleştirdik.” İfadelerini kullandı.

FATİHALARINI OKUYUP ŞEHİTLERİ ANDIK

Etkinlik sırasında Filistin’de yaşanan zulme bir nebze de olsun dikkat çekmek istediklerini belirten Coşkun, “Ağaçlarımızı diktik. Suladıktan sonra ağaçlara, Filistin’de şehit düşen kardeşlerimizin isimlerinden oluşan künyeleri astık ve Fatihalarını okuyup bu şekilde andık.” Dedi. Hem kamuoyuna hem Kütahya’ya hem de oradaki misafirlere küçük bir farkındalık yaşatmak istediklerine değinen Coşkun, yaşanan insanlık dramını her fırsatta dile getirmeye çalıştıklarını aktardı.

‘ZULÜM GÜN GEÇTİKCE ARTIYOR’

Filistin’de yaşanan zulme ve soykırıma dikkat çeken Çoşkun, şu ifadeleri kullandı: “Günden geçtikçe daha çok artıyor bu zulüm. Gün geçtikçe daha çok içimizi parçalıyor. Biz de hiç unutulmasın diye her mecrada her yerde bunu elimizden geldiğince haykırmaya çalışıyoruz elimizden geldiğince göstermeye çalışıyoruz.”




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *