KÜTAHYA’DA “EL ELE GAZZE ŞERİDİ” EYLEMİ ‘HİÇ KİMSEYİ UYUTMAYACAĞIZ’

216

Zafer Meydanı’nda yüzlerce kişi yağmur altında ‘El Ele Gazze Şeridi’ oluşturdu. Kütahya İnsani Yardım Derneği Başkanı Mustafa Yenipazar, “Zulme karşı bir duruş sergiliyoruz. Barış hakim olup, hak hakim olana kadar bu eylemlerimiz devam edecek. Allah’ın izniyle hiç kimseyi uyutmayacağız. Uyuyan kardeşlerimizi de uyandıracağız” diye konuştu.

KÜTAHYA’DA “EL ELE GAZZE ŞERİDİ” EYLEMİ (HÜSEYİN EFE/KÜTAHYA-İHA) Kütahya Sivil Toplum Kuruluşları Dayanışma Platformu (KÜSİDAP) tarafından İsrail’in saldırılarını sürdürdüğü Gazze’ye destek vermek amacıyla insan zinciri oluşturuldu.

YÜZLERCE KİŞİ YAĞMUR ALTINDA

İNSAN ZİNCİRİ OLUŞTURDU

Kütahya Sivil Toplum Kuruluşları Dayanışma Platformu (KÜSİDAP) tarafından İsrail’in saldırılarını sürdürdüğü Gazze’ye destek vermek amacıyla insan zinciri oluşturuldu.

Yüzlerce kişi, Zafer Meydanı’nda ‘El Ele Gazze Şeridi’ eyleminde bir araya geldi. Basın açıklamasının ardandan insan zinciri oluşturuldu. Katılımcılar, yağmur altında Zafer Meydanı’ndan Ulu Cami’ye kadar yürüyüş gerçekleştirerek sloganlar attı. Ellerinde Türk ve Filistin bayrakları ile dövizler, omuzlarında ise kefiyeler taşıyan katılımcılar, İsrail’in saldırıları karşısında Gazze’de sürdürülen direnişe destek mesajları verdiler.

KÜTAHYA’DA “EL ELE GAZZE ŞERİDİ” EYLEMİ (HÜSEYİN EFE/KÜTAHYA-İHA) Kütahya Sivil Toplum Kuruluşları Dayanışma Platformu (KÜSİDAP) tarafından İsrail’in saldırılarını sürdürdüğü Gazze’ye destek vermek amacıyla insan zinciri oluşturuldu.

‘EYLEMLERİMİZ DEVAM EDECEK’

KÜSİDAP adına basın açıklamasını Kütahya İnsani Yardım Derneği Başkanı Mustafa Yenipazar yaptı. Yenipazar, “Filistin’deki kardeşlerimizin başlatmış olduğu ‘diriliş hareketi’ dalga dalga tüm yeryüzüne yayılıyor. Biz bu el ele eylemimizle zulme karşı bir duruş sergiliyoruz. Bugün buraya yağmura rağmen toplanan yüzlerce kardeşimizle tarafımızı, duruşumuzu sergiliyoruz. Ortaya koyduğumuz hiçbir gayret karşılıksız kalmaz ve bu gayretlerimizin karşılığını da tüm dünya insanlığı olarak Allah’ın izniyle alacağız. Barış hakim olup, hak hakim olana kadar bu eylemlerimiz devam edecek. Allah’ın izniyle hiç kimseyi uyutmayacağız. Uyuyan kardeşlerimizi de uyandıracağız” diye konuştu.

Ulu Cami İmam Hatibi Veli Solak’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından hayatını kaybeden Filistinliler için dua edildi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *