TÜRK KIZILAY KÜTAHYA ŞUBESİ AŞEVİ İNŞAATINDA SONA GELİNDİ YÜZDE 90’I TAMAMLANDI

218

Türk Kızılay Kütahya Şubesi Aşevinin yüzde 90’ının tamamlandığını ifade eden Türk Kızılay Kütahya Şube Başkanı Talha Tekin, uzun yıllar Kütahya’ya hizmet etmesi planlanan aşevinin bir ya da iki ay sonra açılışının yapılacağını açıkladı.

26 Ekim – 4 Kasım Kızılay Haftası boyunca Türk Kızılay Kütahya Şubesi birçok etkinliğe imza attı. İl genelinde okullarda Kızılay’ın faaliyetleri hakkında bilgi verildi. Kütahya Gençlik Konseyi’nin ve Kütahya Belediyesi’nin düzenlediği 100.Yıl etkinliklerine dahil olan Türk Kızılay Kütahya Şubesi 100. Yıl Fener Alayı’na Genç Kızılay Kütahya, Türk Kızılay Kadın Kütahya, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Genç Kızılay Topluluğu ve Dumlupınar Üniversitesi Genç Kızılay Topluluğu ile katılım sağladı. Türk Kızılay Kütahya Şubesi hafta boyunca çok sayıda ziyaretçi ağırlarken; kurumların, firmaların, sivil toplum kuruluşlarının desteği ile kan bağışı etkinlikleri yapıldı.

‘BİR YA DA İKİ AY SONRA TAMAMLANACAK’

Düzenlenen etkinlikler hakkında bilgi veren Türk Kızılay Kütahya Şube Başkanı Talha Tekin, yapımı devam eden Kızılay Aşevi hakkında açıklamalarda bulundu. Kütahya’da Eski Hükümet caddesinde yapımı devam eden aşevinin yüzde 90’ının tamamlandığını ifade eden Talha Tekin, yüzde 10’luk kısmı kalan Türk Kızılay Kütahya Şubesi Aşevinin bir ya da iki ay sonra açılışının yapılacağını açıkladı.

Hızla yükselen aşevi ile herhangi afet durumda da Türk Kızılayı’na verilen beslenme hizmeti ana çözüm ortağı sorumluluğunu başarı ile yerine getirebilmeyi amaçladıklarını ifade eden Tekin, aşevinin faaliyete başladığında afet anlarında tüm afetzedelere, afet olmadığı dönemlerde ihtiyaç sahibi vatandaşlara hizmet vereceğini belirtti.  Tekin, “Aşevimiz hemşehrilerimizin katkısı ile uzun yıllar şehrimize hizmet edecektir.” İfadelerini kullandı.

3 KATLI MODERN BİR BİNA

95 metrekare inşaat alanında, bodurumla birlikte üç katlı olarak yükselecek Türk Kızılay Kütahya Şubesi Aşevi binlerce kişiye hizmet verecek. Aşevinin en alt katı depo, birinci katı servis alanı ikinci katı mutfak en üst katı ise personele ayrılacak.

KÖY OKULLARINA ULAŞILDI

Kırklar Kız İmam Hatip Lisesi, Atatürk Anadolu Lisesi, Kılıçarslan Anadolu Lisesi ve Devlet Hatun Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde Kızılay Oryantasyonu gerçekleştirildi. Öğrencilerin şehirdeki faaliyetler ile ilgili soruları cevaplandırıldı. Okullardaki Genç Kızılay Kulübü ve diğer öğrencilerin katılımı ile Kızılay hakkında bilgi verildi. Altıntaş ilçesi Zafer İlkokulu’nda kan alma etkinliği gerçekleştirildi. Karsak Köyü ve Eynegazi Köyü ve Darıca Köyü İlkokulu’nda Küçük Kızılaycılara  ‘Kızılay ve Kızılaycılık nedir?’ konusu hakkında bilgi verildi. ‘Aycan ile Aykızın Maceraları’ animasyonunu izlendi, oyunlar oynandı, renkli yüz boyaları ile yüz boyaması yapıldı.

29 Ekim günü Belediye önünde gerçekleştirilen organizasyonda stant kuruldu. Stantta, bayraklar, balonlar ve daha birçok eşantiyon vatandaşa takdim edildi. Vatandaştan hatıra tahtasına Kızılay ve Cumhuriyet hakkında birkaç cümle yazmalarını istendi. Kızılay ve Cumhuriyet hakkında soru-cevap oyunu oluşturuldu ve soruları doğru cevaplayanlara Kızılay logolu bardak, kırtasiye malzemesi, çocuk kitapları vs. gibi ödüller verildi. Çocuklara yüz boyası uygulandı ve boyama kitaplarında boyama alıştırmaları yaptırıldı. Cumhuriyet’in küçük armağanları ile marşlar söylendi ve danslar edildi.

TÜRK KIZILAY KÜTAHYA KADIN 100. YIL DEFİLESİNE KATILDI

Türk Kızılay Kütahya Kadın, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Efes Kültür Yolu Festivali’nde Türk Kızılay İzmir Kadın ve İzmir Olgunlaşma Enstitüsü iş birliği ile düzenlenen ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılı defilesi’ adlı davete katıldı. 29 Ekim’de kent meydanında kan alma etkinliği gerçekleştirildi.

Kütahya Belediyesi Yıldız Gündüz Bakımevi, İlk Akademi Özel Anaokulu, Nene Hatun Anaokulu, Özel Anadolu Bilge Çocuklar Anaokulu öğrencileri için düzenlenen etkinlikte öğrencilere ‘Kızılay ve Kızılaycılık nedir?’ konusunda animasyonlar izletildi, oyunlar oynandı yüz boyaması gerçekleştirildi.

MOBİL KAN ARACI HAFTA BOYUNCA KAMPÜSTEYDİ

Dumlupınar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nde; ‘Kan Bağışının önemi ve Kan Verme Hususunda Farkındalık Eğitimi’ gerçekleştirildi. Türk Kızılay Mobil Kan Aracı hafta boyunca Dumlupınar Üniversitesi içerisinde kaldı. Dumlupınar Üniversitesi Toplulukları ile kan bağışında bulundu.

‘Cumhuriyet Sana Canım da Feda Kanım da Feda’ programı kapsamında Kütahya Porselen Fabrikasında kan alma etkinliği gerçekleştirildi.

Hafta boyunca 7’den 70’e yüzlerce vatandaşa ulaştıklarını ifade eden Türk Kızılay Kütahya Şube Başkanı Talha Tekin, yoğun etkinlik programında görev alan tüm gönüllülere teşekkürlerini sundu.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *