‘TAM HASTALIK HAVASI’NDAN DOĞAL OLARAK KORUNUN: KÜTAHYA ŞİFAYI AKTARDA ARIYOR

1049

Soğuk havalara karşı vücut direncini arttırmak isteyen ya da hastalıklarda şifayı bitkilerde arayan Kütahyalılar soluğu aktarlarda aldı. Son zamanlarda havaların bir sıcak bir soğuk seyrettiğine değinen Konak Kuruyemiş & Baharat çalışanlarından Alihan Koçyiğit, vatandaşların kendilerini doğal yollarla korumak istediğini belirtti.

Kış aylarının yaklaşması ve havaların serinlemeye başlamasıyla Kütahya’da aktarlarda hareketliliğin başladığını belirten Konak Kuruyemiş & Baharat çalışanlarından Alihan Koçyiğit, artan gribal enfeksiyonlara karşı vatandaşların genellikle şifalı bitkileri tercih ettiğini açıkladı. Son zamanlarda havaların özellikle bir sıcak bir soğuk seyrettiğine değinen Koçyiğit, “Biliyorsunuz böyle zamanlar için “tam hastalık havası” denir.” Şeklinde konuştu. Ihlamur, hatme çiçeği, zerdeçal, zencefilin bu dönemde en çok tercih edilen şifa ürünleri olduğunu ifade eden Koçyiğit, vatandaşların dengesiz giden hava şartlarından kendilerini korunmak istediğini belirtti.

‘CİLT KURULUĞU İÇİN BİBERİYE

NEFES DARLIĞI İÇİN PEKMEZ’

Kış çayı, atom çayı gibi hazırlaması kolay ürünlerin de tercih sebebi olduğunu dile getiren Koçyiğit, “Kış aylarına girdik bu süreçte vatandaşın en çok geliş sebeplerinden biri cilt kuruluğu. Cildi için doğal ürünler kullanmak isteyen vatandaşlar da geliyor. Cilt için en çok tercih edilen ürün biberiye ama pek çok bitkinin yağı da yoğun olarak kullanılıyor. Biz de keçi sütlü, eşek sütlü gibi doğal sabunlar öneriyoruz. Onun dışında defne sabunu ve bıttım sabunu da en çok satışı yapılan ve kuruluğa iyi gelen ürünlerden.” Şeklinde konuştu. Nefes darlığı şikâyeti için birebir ürünlerinin pekmez ve özleri olduğunu vurgulayan Koçyiğit, koronavirüs salgını döneminde meşhur olan kekik yağı lavanta yağı gibi ürünlere dikkat çekti. Koçyiğit, hastalık geçti gibi bir algı olmasına rağmen o dönem ki kadar yoğun olmasa da Kütahyalı’nın hala aynı ürünleri kullanmaya devam ettiğini vurguladı.  

’İNSANLAR DOĞAL YAŞAMA YÖNELİYOR’

İnsanların son dönemde doğal yaşama daha çok ilgi duymaya başladığını da aktaran Koçyiğit, “İlacın yanında doğal takviye ve doğal beslenmeye de yöneliyorlar. Bu da bize olan talebi daha da artırıyor. Şu an işler yoğun ama bir aya daha da yoğunlaşır.” İfadelerini kullandı.

Fiyatların geçen seneye göre yüzde 100’e yakın oranda arttığına da değinen Koçyiğit, “Ama malum fiyatı artmayan bir şey kalmadı. Bizim de fiyatlarımızda bu yüzden artış var.” Dedi.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *