VALI IŞIN’DAN KÜTBO’YA ZİYARET ‘TÜM PROJELERE DESTEĞE HAZIRIZ’

265

Kütahya Valisi Musa Işın, KÜTBO ziyaretinde tarımında kalitenin artırılması, arazi toplulaştırılması, konuları müzakere edildi. KUTBO’nun Kütahya’nın gelişimine yönelik her projeye destek vereceğinin belirtildi ziyarette Başkan Gültekin, coğrafi işaret tesciline verdikleri öneme dikkat çekti.

Kütahya Valisi Musa Işın, Kütahya Ticaret Borsası (KÜTBO) Yönetim Kurulu Başkanı Necati Gültekin, Meclis Başkanı Halit Topbaş ve Yönetim Kurulu Üyelerine ziyarette bulundu. Ziyarette; Borsanın temel borsacılık faaliyetleri, KÜTBO Stratejik Planı ve İş Planı, arazi toplulaştırma, coğrafi işaretli ürünlerin sanayileşmesi ve ticaretteki payının arttırılması gibi projeler ele alındı.

Başkan Gültekin, Ticaret Borsasının yapmış olduğu hizmetlerden, Elektronik Satış Salonu, Laboratuvar Analizleri, TÜRİB Acenteliği ve diğer birimlerin sunmuş olduğu çalışmalar hakkında bilgi verdi.  Kütahya’da üretilen ve yetiştirilen yöresel ürünlere Coğrafi işaret tescili alınması konusunda Borsa olarak çok önem verildiğini belirterek,  Coğrafi İşaret Tescili alınan ürünlerin Pazar Paylarının arttırılması konusunda yapılacak ortak projeler değerlendirildi. Kütahya’da Meslek liselerine verilen destekler paylaşıldı.

ARAZİ TOPLULAŞTIRMASI GÖRÜŞÜLDÜ

Tarımın Kalitesinin daha da artırılması hususunda istişare yapılarak,  Arazi toplulaştırılması, ürün çeşitliliğinin daha aza indirilmesi konuları müzakeresi yapıldı. KUTBO olarak Kütahya’nın gelişimine yönelik yapılacak tüm projelere destek verileceği belirtildi. Vali Işın Borsa hizmet binasındaki laboratuvar, satış salonu ve kaliteli yerli tohumların sergilendiği tohum standını inceledi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *