CHP’DE BAŞKAN ADAYLARI ÖN SEÇİMLE BELİRLENECEK

322

CHP’de Belediye Başkanlığı adaylıklarının anket çalışmaları ile belirleneceğini ifade eden CHP Sağlık Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dr.Zeliha Aksaz Şahbaz, “Tüm Türkiye’de olduğu gibi ve bir ön seçim de olabilir, buna örgütümüz karar verecek” şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sağlık Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dr.Zeliha Aksaz Şahbaz, yaklaşan yerel seçimlerde adayların nasıl belirleneceğine dair bilgi verdi.

‘CHP KENDİ ADAYLARINI ÇIKARACAK’

Adaylık belirleme sürecinin nasıl yapılacağını dair henüz net bir karar almadıklarını ifade eden Aksaz Şahbaz, “Daha bir toplantı yaptık. Bu toplantıda aldığımız kararı CHP’nin tüm beldeler, iller ve yerleşim merkezlerinde kendi adayını çıkarma iradesini ortaya koyacağı yönünde. Bunun dışında Genel Başkanımız Özgür Özel’in söz verdiği gibi ön seçim yapma irademizin olduğunu, bunun örgüt denetiminde ön seçim şeklinde gerçekleşebileceği öngörümüzü de ifade ettik.” İfadelerini kullandı.

Kütahya’da da anket çalışmaları yapacaklarını dile getiren Aksaz Şahbaz, “Tüm Türkiye’de olduğu gibi ve bir ön seçim de olabilir, buna da örgütümüz karar verecek. Böyle bir öngörü var ancak henüz kesinleşmiş bir durum yok. Zaten bu partinin tüm Türkiye’de önüne koyduğu bir takvimdir.” Dedi.

CHP KÜTAHYA’DA ZİNCİRLERİNİ KIRDI

Kütahya’da CHP’nin zincirlerini kırdığını ifade eden Aksaz Şahbaz, daha önce CHP Kütahya’dan milletvekili çıkaramaz dendiğini belirtti. “2015 yılında CHP Kütahya’da milletvekili çıkardığını ifade eden Aksaz Şahbaz, “Bunu önce İYİ Parti ittifakı daha sonra kendi partimizin gücüyle gerçekleştirdik. Bundan sonra da artık bir değil bir den fazla milletvekili olacak. Bunu da görüyoruz. Yerel de de iktidar olacağız.” Şeklinde konuştu.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *