SANAYİDE KADIN ELİ PROJESİ SAYESİNDE 3 BİN 695 KADIN İŞ HAYATINA GİRDİ

377

Türkiye’nin Girişimci Kadın Gücü Yarışması Ödül Töreninde konuşan Kütahya Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Sema Güral Sürmeli, Sanayide Kadın Eli Projesi ile Kütahya’da 3 bin 695 kadının iş hayatına kazandırıldığını belirtti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) Türkiye’nin Girişimci Kadın Gücü Yarışması Ödül Töreni gerçekleştirdi. Ödül törenine Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Kadın Girişimciler Kurulunu temsilen TOBB Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Sema Güral Sürmeli katıldı.

‘CUMHURİYETİN IŞIĞI HİÇ SÖNMEYECEK’

Ödül töreni öncesi tüm Türkiye’de faaliyet gösteren TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanları Anıtkabir’i ziyaret etti. TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk önderliğinde Ata’nın huzuruna çıktıklarını belirten Sema Güral Sürmeli, “Söz verdik sana Atam. Cumhuriyetin ışığı hiç sönmeyecek yolundan ilkelerinden hiç vazgeçemeyeceğiz” dedi.

Ödül töreninde TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kadın Girişimciler Kurullarının il ve ilçelerde kadınların girişimcilik serüvenine rehberlik ettiğini, düzenledikleri etkinliklerle girişimciliği hem özendirdiler hem destek sağladığını ifade etti. Gecede Kadın İstihdamını En Çok Artıran Şirket, En Çevre Dostu Kadın Girişimci, En Çok Dijitalleşen Kadın Girişimci, İhracatını En Çok Artıran Kadın Girişimci,En Hızlı Büyüyen Kadın Girişimci kategorilerinde ödül verildi.

‘KÜTAHYA İÇİN ÖNEMLİ BİR RAKAM’

Ödül töreninde sahneye çıkarak kadın girişimciliğin önemine değinen Sema Güral Sürmeli, Kadın Girişimciler Kurulları ile ortak deneyimlerini TOGG kanadı ile hayata geçirmekten mutluluk duyduğunu ifade etti. Sanayide Kadın Eli Projesi hakkında bilgi veren Güral Sürmeli, Kütahya’nın pilot il olduğu Sanayide Kadın Eli Projesi ile 3 bin 695 kadının iş hayatına kazandırıldığını belirtti. “Kütahya için çok önemli bir rakam” ifadelerini kullanan Güral Sürmeli projenin başarıya ulaşmasında emek gösteren herkese teşekkürlerini sundu. 

2021 yılı Ağustos ayında Kütahya’da başlayan ve tüm Türkiye’ye yayılan Sanayide Eli Projesi, sanayide kadın istihdamını sürdürülebilir bir şekilde arttırmayı, kadınların sanayide daha güçlü, daha kalifiye ve daha çok söz sahibi olmasını hedefliyor.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *