SANATÇI GÖZÜYLE AİZANOİ ANTİK KENTİ SERGİSİ ANKARA’DA AÇILDI: TANITIM BAYRAĞI BAŞKENT’E TAŞINDI

276

KÜSAD Sanat Akademisi tarafından organize edilen ”Sanatçı Gözüyle Aizanoi Antik Kenti ”Temalı resim sergisinin Sıhhıye Zafer Çarşısı Sanat Galerisindeki açılışında konuşan KÜSAD Başkanı Ressam Bayram Yıldız, Kütahya kültür ve sanatını tanıtmayı amaçladıklarını vurguladı.

Kütahya Kültür ve Sanat Derneğinin (KÜSAD) Sanat Akademisi tarafından organize edilen ”Sanatçı Gözüyle Aizanoi Antik Kenti ”Temalı resim sergisi başkentli sanat severlerle buluştu. Ankara Büyükşehir Belediyesi Sıhhıye Zafer Çarşısı Sanat Galerisindeki açılışa Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, AK Parti Kütahya Milletvekilleri İsmail Çağlar Bayırcı, Mehmet Demir, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema ve Televizyon Daire Başkanı Nihat Değirmenci, Çevre, Şehir ve Kültür Başkan Yardımcısı Ceyda Çetin Erenler, Kütahya Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Bayram Yıldız, Eski İl Kültür ve Turizm Müdürlerinden Ömer Bozoğlu, Kütahyalı araştırmacı yazar Ahmet Hamdi Yardım, Eğitimci ve Çevirmen Prof. Dr. Ali Demir, KİYD Ankara Şube Başkanı Nuri Uygun, Ressam Adil Özkan, bürokratlar, sanat severler ve KÜSAD Sanat Akademisi sanatçıları katıldı.

38 SANATÇIDAN 64 EŞSİZ ESER

Akademi olarak Kütahya Kültür ve sanatını tanıtmayı amaçladıklarını ifade eden KÜSAD Başkanı Ressam Bayram Yıldız, “Tanıtıma dayalı sosyal sorumluluk projelerinin ilki Kuruluşun beşiği Domaniç’ti, daha sonra da Kurtuluşun eşiği Dumlupınar oldu. Dumlupınar’ı ilk defa il dışında biz tanıttık. Son olarak da Çavdarhisar ilçemizde bulunan Aizanoi antik kentimizi tanıtmak için yollara düştük. KÜSAD Sanat Akademisi sanatçıları Aizanoi Antik kentimizin değerlerini sulu boya, yağlı boya, acrilic, pastel, seramik, siğrofitto ve geleneksel el sanatları kapsamında 38 sanatçı 64 eser üreterek gerçekleştirdik.” dedi.

‘AİZANOİ İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPMAYA MECBURUZ’

Aizanoi’nin eşsiz güzelliklerde ülkemizin ikinci Efesi konumunda olduğuna dikkat çeken Hazine ve Maliye Bakanı Abdullah Erdem Cantimur, “Aizanoi için elimizden geleni yapmaya mecburuz bu bölgemizin tanıtımı için büyük emekler veren KÜSAD Sanat Akademisi sanatçılarına başkan ve yöneticilerine gönülden teşekkür ediyor ve kutluyorum.”ifadelerini kullandı.

13 ARALIK’A KADAR SERGİLENECEK

Sergide Aizanoi kazılarını yıllarca yöneten ve emek veren Prof. Dr. Nejat Bilgen de konuyla ilgili geniş kapsamlı bir bilgilendirme toplantısı yaptı. Sergi 13 aralık çarşamba gününe kadar başkentlilerin beğenisine açık olacak.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *