DAYANÇ VATANDAŞI YEREL MARKALARA ÇAĞIRDI: DAHA KALİTELİ DAHA HESAPLI

453

Her mevsimi hakkıyla yaşayan Kütahya’da üyelerinin bir yandan kışlık ürünler satarken bir yandan da yaz düğünlerine hazırlık yapan müşterilerinin taleplerine cevap verdiğini belirten Başkan Hakan Dayanç, büyük markaların fiyat cazibesini yitirdiğini artık küçük esnafta daha kaliteli ürünlerin satıldığı vurgulandı. 

Gelip çatan kış ayları ile sektörlerinde hareketlilik yaşandığını ifade eden Kütahya Tuhafiyeciler Yüncüler Züccaciyeciler ve Manifaturacılar Esnaf Odası Hakan Dayanç, “Kimimiz sobalı evlerde kimimiz peteklerinin başında… Böyle olunca da üzerime bir atkı bir kazak bir yelek mevsimine geldik.” Dedi. Sektörlerinde satışların arttığına değinen Dayanç, bu sayede esnafın yüzünün biraz da olsa güldüğünü belirtti.

‘KÜTAHYA HER MEVSİMİ HAKKIYLA YAŞIYOR’

Şu an Kütahya’da en çok sattıkları ürünlerin şapka, eldiven, içlik olduğunu dile getiren Dayanç, “Yaz düğünlerine çeyiz hazırlıkları başlıyor. Annelerde ve kızlarda iğne, iplik, havlu vb. satışları oluyor.  Zaten bizim Kütahya esnafı olarak da iki sezonumuz var yaz ve kış. Kütahya her mevsimi hakkıyla yaşıyor. Yazın gelinlik abiye nişanlık daha ön plana çıkıyor. Esnafımız da yazlık kışlık dönemlerini bunlara göre ayarlamaya gayret gösteriyor. Hemşerisinin zevkine albenisine de uygun ürünleri sergiliyor.” Şeklinde konuştu.

‘VATANDAŞ IŞIL IŞIL KONSEPTLERDEN ETKİLENİYOR’

Kendi sektörleri küçük esnafın için ulusal markalar gibi büyük rakipleri olduğuna dikkat çeken Hakan Dayanç, “Ulusal nitelikli firmalar küçük ilçelere bile yaygın vaziyette ağlarını ördüler. Her gelen yenilik, olduğu bölgedeki insanı cezbediyor. Büyük markalar vatandaşa daha cazibeli görünüyor.” Dedi. Büyük markaların imkanının küçük esnaftan daha fazla olduğuna değinen Dayanç, vatandaşın daha geniş mekanlar, daha dikkat çeken ışıl ışıl konseptlere yöneldiğini belirtti.

BÜYÜK MARKALARDA FİYAT AVANTAJINI KAYBETTİ

Küçük esnafın bu boyutta bir iş yapmasının zor olduğunu dile getiren Dayanç, “Bu güce erişebilecek insan sayımız az.” Dedi. Büyük markalar ve küçük esnafın ürünlerine fiyat ve kalite açısından değerlendiren Dayanç, “Eskiden büyük markalar fiyat açısından çok daha cazipken bugün o cazipliğini yitirdi. Küçük esnafımıza da o kaliteden hatta o kalitenin de üstünde ürünlerin satıldığı gerçeği var. Bunu vatandaşımız da artık görüyor. Şu an fiyat performans olarak kesinlikli yerel markalarımız küçük esnafımız çok daha avantajlı. Artık vatandaşlarımızda bunun büyük ölçüde farkında.” Dedi.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *