KSBÜ YEŞİL ÜNİVERSİTE SIRALAMASINDA 29 BASAMAK YÜKSELDİ

342

2021 yılında 455. Sıradan GreenMetric Dünya Yeşil Üniversiteler sıralamasına dahil olan KSBÜ sıralamanın güncellenmesiyle 257. sıraya yükseldi. KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin, “Bilimin öncüsü olan üniversitelerin tüm dünya ülkelerinin ortak konusu olan sürdürülebilirlik konusunda örnek olması gerek” dedi.

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) GreenMetric Dünya Yeşil Üniversiteler sıralamasında 29 basamak yükselerek 257. sıraya yerleşti.

2010 yılında Endonezya Üniversitesi tarafından kurulan ve üniversitelerin sürdürülebilirlik çabalarının uluslararası ölçekte değerlendirildiği GreenMetric sıralamasında KSBÜ yükselmeye devam ediyor. 2021 yılında 455. Sıradan GreenMetric Dünya Yeşil Üniversiteler sıralamasına dahil olan KSBÜ, 2022 yılında artan bir ivme ile 286. sıraya yerleşti. Yeşil üniversite çalışmalarını devam ettiren ve yeni yapılan binalarda da yeşil çevreye uygunluk kriterlerini göz önünde bulunduran Kütahya Sağlık Bilinleri Üniversitesi, sıralamanın güncellenmesiyle 257. sıraya yükseldi.

‘SÜRDÜRÜLEBİLİRLİKTE ÜNİVERSİTELER ÖRNEK OLMALI’

KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin sıralamayla ilgili yaptığı açıklamada, “Altyapı, enerji ve iklim değişikliği, atık, su, ulaşım ve eğitim olmak üzere toplam altı kategori üzerinden değerlendirme yapan GreenMetric Dünya Yeşil Üniversiteler sıralamasını önemsiyoruz. Çünkü üniversitelerin üçüncü misyonu topluma katkı süreçleridir ve bu süreçlerin içerisinde sürdürülebilirlik önemli bir yere sahiptir. Bilimin öncüsü olan üniversitelerin tüm dünya ülkelerinin ortak konusu olan sürdürülebilirlik konusunda örnek olması gerektiğini düşünüyorum. Biz KSBÜ olarak faaliyetlerimizi gerçekleştirirken GreenMetric ölçütlerini baz alıyoruz ve bunun da sonuçlarını her yıl sıralamalarda yakaladığımız yükselişle görüyoruz. Elbette yalnızca faaliyetleri gerçekleştirmek değil aynı zamanda bu faaliyetleri raporlara yansıtabilmek de önemlidir. Bu nedenle GreenMetric başvuru sürecinde üstün çaba sarf eden ekip arkadaşlarımı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *